Deze voedingsboeken wil iedere moeder hebben! (+WIN!)

Deze voedingsboeken wil iedere moeder hebben! (+WIN!)

Toen mijn eerste kindje de leeftijd van vier maanden had bereikt, ging er voor mij een wereld open: die van de bijvoeding. Ik verslond alle informatiebronnen die ik kon vinden over het introduceren van gezonde voeding voor mijn kindje en ging voortvarend aan de slag. Met succes: mijn - inmiddels tweejarige - zoon eet als een bootwerker! En toch weet ik zeker dat ik aan deze boeken, van Francesca van Berk, destijds heel veel had gehad!

Francesca van Berk - bekend als kok van televisie én moeder van haar vijfjarige zoon - heeft zich namelijk gespecialiseerd in het koken voor kinderen. Zelf zegt ze hierover: "Vijf jaar geleden werd ik zelf moeder. Een nieuwe fase in mijn leven waarin iedereen goedbedoelde adviezen gaf over voeding en ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. Ik merkte dat ik hier heel onzeker van werd en besloot zelf op ontdekkingstocht te gaan, samen met mijn kind." Het resultaat van Francesca's zoektocht is het boek 'Mag ik nog een hapje?': het praktische handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen. 

Gezonde voeding mét af en toe iets lekkers!

Het is een prachtig vormgegeven boek geworden met mooie foto's van lekkere recepten en vrolijk etende kinderen. En het leukste: Francesca's opvatting over voeding, is précies hoe ik over voeding denk. Het belangrijkste is dat kinderen leren wat gezonde voeding is, maar hier en daar iets lekkers is ook absoluut een must! 

Het boek 'Mag ik nog een hapje?' is een must voor iedere (aankomende) moeder van baby's die zoekende is in de wereld der babyvoeding. Ben je van plan om zelf voor je kindje te koken, maar weet je niet heel goed hoe je dit aan moet pakken? Hoe ziet een gezond dagmenu voor een baby, een dreumes en een peuter eruit? Hoe kan je je kindje toch iets lekkers geven, zonder dat het meteen heel ongezond is? En hoe zorg je ervoor dat ook je peuter voldoende groente en fruit binnenkrijgt? Alles komt - begeleid met mooie foto's en handige recepten - aan bod. 

Eetkalender

Ook de Eetkalender 2017 van Francesca is wat mij betreft een must have voor iedere moeder die van gezond en lekker koken houdt én die wel wat inspiratie kan gebruiken voor nieuwe gerechten. Iedere week staat op de Eetkalender weergegeven welke boodschappen er in huis gehaald moeten worden. Dit zijn allemaal herkenbare, 'gewone' ingrediënten, die gewoon bij iedere supermarkt te krijgen zijn. Iedere week telt een viertal lekkere, makkelijk te maken recepten én een suggestie voor een kliekjesdag op vrijdag. Op die manier hoeft er dus nooit eten weggegooid te worden. Daarnaast heeft de Eetkalender ruimte om afspraken op te schrijven voor het hele gezin. Hij is aan een haakje te hangen, dus wat mij betreft wordt er vanmiddag nog een spijker in onze keukenmuur geslagen om deze nieuwe eetbijbel aan op te hangen!

Win win win!

Ik ben oprecht heel erg enthousiast over beide boeken van Francesca en om die reden lijkt het me dan ook heel leuk om hier meerdere moeders blij mee te maken. Wat je moet doen om een setje van beide boeken te winnen? Like onze Facebook-pagina en laat onder dit artikel (op Facebook, of hieronder in de comments) even achter waarom je denkt goed gebruik te gaan maken van beide boeken. We nemen voor de Kerst nog contact op met drie winnaressen! 

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


 • Deesbenik

  We houden zelf ook van gezondheid en voeding en op z'n tijd echt wel wat lekkers. Eind januari verwachten we onze kleine, maar ik bedenk nu al hoe en wat als straks de (eerste) hapjes gegeven mogen worden. Francesca volg ik al een tijdje en ben fan van haar manier met omgaan met kinderen en voeding. Daar zou ik graag willen winnen.

 • VivianR

  Francesca volg ik al enige tijd via haar blog. Zou enorm leuk zijn om dit te winnen voor mijn lieve zus gezien ik volgend jaar tante wordt! 😃

 • VivS

  Het boek "Mag ik nog een hapje" staat hier al in de boekenkast en eerlijk waar ik heb er al zoveel plezier van gehad! Echt een geweldig boek. Onze oppas is in hele blijde verwachting en ze bladert geregeld in ons boek. Ze heeft al voorzichtig gevraagd of ze het mag lenen...tuurlijk mag dat! MAAR wat zou het toch een super gave verrassing zijn als ik haar mag verrassen met een eigen exemplaar. Ze is echt goud waard, een hele lieve meid waar we altijd op kunnen bouwen. De eetkalender staat heel hoog op mijn eigen verlanglijstje, heel graag zou ik zelf zo'n exemplaar in de keuken willen hangen om nog meer heerlijke gezonde kook ideeën op de mogen doen en gelijk de familieplanning bij de hand. Beide boeken komen op een goede plek terecht. Heel graag waag ik een kansje, wat een geweldig december cadeau!

 • sepia

  Dit boek wil ik graag winnen om het met de kerst cadeau te kunnen doen aan mijn schoonzus. Met 3 best behoorlijk kritische etertjes, kan ze dit goed gebruiken lijkt me. De kalender hou ik dan lekker zelf, reuze handig.

 • Mamavantimmie

  Ik zou deze boeken heel graag willen winnen! Ik heb een zoontje die as vrijdag 2 jaar wordt. Vanaf dat hij 1 is weigert hij elke avond maaltijd. Heb al van alles geprobeerd, en het eigenlijk wel een beetje opgegeven. Probeer hem nu met groentensappen toch een beetje vitamine binnen te laten krijgen, maar ik zou natuurlijk graag zien dat hij gewoon weer lekker eet savonds. Ik hoop dat deze boeken mij hiermee kunnen helpen!

 • Jessicajes

  Onze dochter van 2 eet vaak hetzelfde en niet echt veel. Ik vind het zo lastig om hierin creatief te zijn. Deze prijs zou mij daar zeker bij helpen!

 • Lisehhh

  In maart verwachten wij ons eerste kindje, ik heb al veel over het boek gelezen/gehoord en staat dus hoog op mijn verlanglijstje! Omdat we nu ook nog eens aan het verhuizen zijn en we dan echt alles zelf gaan doen wil ik natuurlijk ons kindje tegen de tijd dat het vaste voeding gaat eten met verse maaltijd laten opgroeien! Het zou een leuk (extra) kerstcadeautje zijn. Nu hopen dat we met kerst kunnen vieren dat we deze toffe winactie misschien wel gewonnen hebben!

 • MamavanJenD

  We eten altijd vers en zonder pakjes en zakjes.... maar we eten wel elke week min of meer hetzelfde, dus nieuwe inspiratie voor in de keuken is van harte welkom!

 • MamaSoepkip

  Een weg in de babyvoedingsjungle! Als nieuwbakken mama wordt ik soms een beetje onzeker over al die verschillende adviezen. Dit ziet er duidelijk, lekker en gevarieerd uit! Wie weet kunnen we papa ook wat gevarieerder laten eten. Wat hij aan groenten lust is op 1 hand te tellen en fruit eet ie helemaal niet. Dat willen we zeker niet op dochterlief overbrengen.

 • LHansen93

  Super deze actie! Gezond eten vind ik een erg belangrijk onderdeel van algehele gezondheid. We leven in een tijd waarin er veel welvaartsziekten zijn die grotendeels door slechte voeding (en voedingsleer!) komt. Om die reden moet je zo vroeg mogelijk gezonde voeding introduceren. Maar daarom mag het nog wel lekker zijn! Ik weet veel van gezonde voeding af maar ben helaas niet erg creatief haha! Dus dit zou erg welkom zijn!

 • Mama201320152017

  Jaaaaaaaaa heel graag zou ik dit willen winnen voor mijn jongens van 3, 1 en verwachte broertje in mei 2017. Gelukkig heb ik goeie eters meestal;-) maar mijn inspiratie laat nog wel eens te wensen over. Zou hier ontzettend blij mee zijn, wil niets liever dan m'n 3 boefjes gezond op te zien groeien. Groetjes Julia, Charley, Boaz en baby

 • Sab79

  Ik heb 7 weken geleden mijn derde en laatste kindje gekregen. Bij de eerste 2 was het vaak een potje groente, wel vers fruit. Maar vond het altijd zo lastig, wilde liever alles vers geven maar vond het heel moeilijk te bedenken hoe ik dit aan moest pakken. Zou het nu toch graag allemaal vers willen gaan proberen en kan daar zeker hulp en inspiratie bij gebruiken, dus zou heel blij worden van dit boek en zeker ook van de kalender. Heel handig, denk ik, met 3 kids.

 • PetraVA

  Mijn lieve meisje Fleur van 1.5 eet over het algemeen goed. Maar mama's inspiratie begint op te raken. Het boek en ook de kalender zijn zeker welkom. De kalender voor de drukke dagen met kinderopvang, werk etc, en het boek voor inspiratie, goede tips en wanneer ik op mijn vrije dagen de tijd heb om uitgebreid te koken voor mijn gezinnetje!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden