Zó houd je je huis netjes als je kinderen hebt

Zó houd je je huis netjes als je kinderen hebt
  • in Overig
  • 1
  • 2836
  • 28/08/2021

Het is soms een hele opgave om een netjes huishouden te hebben. Dit is het met name als er kinderen in het spel zijn. En je ruimte wordt hiermee natuurlijk ook een stuk kleiner. Om die reden is het soms handig om bepaalde hacks toe te passen waardoor je huis er netjes en gelikt uitziet. 

Dit zijn onze tips & tricks om je huis netjes georganiseerd te krijgen:

Selecteer je kleren op gelegenheden

Verschillende outfits lenen zich voor diverse gelegenheden. Je kunt nu eenmaal niet in je little black dress naar kantoor (in de meeste gevallen). Richt de kastinhoud daarom slim in. Ga bijvoorbeeld voor een zomerse afdeling, voor een casual afdeling en voor een kantoor afdeling. Dit maakt het een hoop overzichtelijker en het scheelt onnodige zoektochten in je kast.

Lees ook
Briljante lifehack van moeder om peuter te leren opruimen

Hang een haak aan de voorkant van je kast

En hier hang je vervolgens de kleding aan die je de volgende dag gaat dragen. Op deze manier grijp je makkelijk naar de outfit naar keuze. En hoef je dus ook niet alle kleding uit je kast en op de bank, stoel of zelfs grond te gooien. 

Plaats de achterkant van je pannen tegen de muur

En zet andere pannetjes of schaaltjes daarvoor. Het oppervlakte van de pannen is natuurlijk vlak dus daar kun enorm veel ruimte mee winnen. En als je hier een grotere pot of iets voor plaatst blijft deze ook gewoon netjes staan.

Berg je lakens op in een kussensloop

En doe dan gelijk het juiste bedovertrek en etc. in de juiste kussensloop. Dit scheelt je zoekwerk en je benut opnieuw je ruimte optimaal. Handig tipje vind je niet?

Badkamerplankje

Soms is er geen ruimte voor een kastje rondom of boven de gootsteen, dit kun je oplossen door hier een plankje tussen te bevestigen. Hier kun je dan weer allerlei rommeltjes op kwijt en die hoeven dus niet langer op de rand van de gootsteen te zwerven.

Accessoires rek

In de kamer van menig vrouw zie je vaak allerlei sieraden slingeren. Terwijl je deze ook makkelijk en netjes kunt opbergen in een accessoires rek. Deze kun je bijvoorbeeld heel makkelijk zelf maken door een oud schilderij te voorzien van haakjes en hier alle kettinkjes en armbandjes aan te hangen.

Gebruik je koffer voor seizoensgebonden kleding

Die koffer staat er nu eenmaal toch, dus daar kun je net zo goed al je bikini’s en echte zomerse kleding in opbergen. 

Optimaliseer de inrichting van je kast

Zorg bijvoorbeeld dat elk eigen plankje logisch ingericht is. Er is bijvoorbeeld een snack plek waar alle lekkernijen van de kindjes liggen, of een speciale bakafdeling. Door alles netjes in te richten hoef je niet maar wat te graaien.

Maak foto’s van je slimme oplossing

Soms ben je enorm trots op hoe je iets hebt ingericht, maar weet je achteraf niet meer waar je alles opgeborgen hebt. Door dit vast te leggen ben je in ieder geval nooit de pineut dat je alles weer overhoop moet gooien. 

Heb jij nog briljante opruimtips?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • 12345678

    ? Wat heeft dit precies met kinderen te maken ? 🤷🏼‍♀️

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50