Briljante lifehack van moeder om peuter te leren opruimen

Briljante lifehack van moeder om peuter te leren opruimen

Wat kunnen kinderen een rotzooi maken! Om gek van te worden. Moeder Jessica McGinty van de blog Mishmash Moments bedacht een briljante lifehack om haar kinderen te leren opruimen. Ze plaatste een post op Facebook en het bleek dat andere ouders er ook behoorlijk enthousiast over waren, want haar tip ging viraal!

Haar methode klinkt misschien een beetje hard, maar hij heeft wel effect: ruim je speelgoed op voor bedtijd anders zie je je speelgoed niet meer terug.

Lees ook:
5 lifehacks voor ouders om het allemaal wat makkelijker te maken

In de emmer

Het is de bedoeling dat de kinderen hun speelgoed weer terug op hun plek leggen. Doen ze dat niet dan belandt het speelgoed in een door haar gekochte emmer. Als het voor bedtijd niet is opgeruimd, dan gooit ze het weg.

Reacties

De tip werd door andere ouders op Facebook opgepikt en massaal gedeeld. De meeste reacties zijn positief:

“Ik moet dit thuis ook doen. Ik zweer je dat het huis aan het eind van de week helemaal leeg is”, grapt een moeder.

“Wat een goed idee. Ik doe het bij mijn twee oudere kinderen en het is een succes. Ik zie hun speelgoed, kleding en andere dingen niet meer op de grond slingeren”, reageert een andere moeder enthousiast.

Sommige ouders lieten weten dat ze het zonde vinden om het speelgoed weg te gooien. Zo werd er als advies gegeven om het niet opgeruimde speelgoed aan een goed doel te doneren om je kind een lesje te leren.

Heb jij nog tips om je kinderen te leren opruimen?

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50