Deze plekken zorgen voor de meeste stress als je je kind moet meenemen

Deze plekken zorgen voor de meeste stress als je je kind moet meenemen

Neem je je kind mee of niet? Soms vraag je je af of het handig is om je kind mee te nemen naar een bepaalde plek, omdat het jou als ouder veel stress oplevert. Maar soms kom je er niet onderuit en moet je je kind wel meenemen. Dit zijn de plekken die volgens ouders voor de meeste stress zorgen.

Uit onderzoek van Care.com onder 800 mannen en vrouwen is de absolute nummer 1 je werk. Maar liefst 80 procent van de ouders vindt dit de plek de meeste stress opleveren als je je kind moet meenemen. Vooral voor moeders is dit een stressmoment. Maar er zijn nog andere plekken die vooral voor moeders stress opleveren, zoals restaurants en feestjes van volwassen vrienden en vriendinnen. Vaders maken zich meer druk als ze hun kind moeten meenemen naar het zwembad, de kerk, de bibliotheek of het strand.

Lees ook:
20 dingen waar ouders stress van krijgen

Top 15

Om alles nog even op een rijtje te zetten, zijn hier de plekken die ouders de meeste stress opleveren als ze hun kind mee moeten nemen:

 1. Werk
 2. (Sport)café waar op dat moment een belangrijke wedstrijd te zien is
 3. Verjaardag van een volwassen vriend/vriendin
 4. Een kinderfeestje waar je geen uitnodiging voor hebt ontvangen
 5. Een film die gekeurd is voor een hogere leeftijd dan je kind heeft
 6. Een etentje bij vrienden
 7. Een sjiek restaurant
 8. Een nagelstudio
 9. Een afspraak bij de huisarts
 10. De kapper
 11. Een kledingzaak voor volwassenen
 12. Een huwelijksfeest
 13. Een vliegtuig
 14. De tandarts
 15. De bibliotheek

Welke plek levert jou de meeste stress op als je je kind moet meenemen?

Bron: Care.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Charliecharlie

  Uuuh ja, maar er staan wel dingen tussen waarvan ik denk: waarom ga je daar dan met kind heen? Kinderfeestje waarvoor niet uitgenodigd? Huh? Film niet geschikt voor kleine kinderen? Waarom ga je dan?

 • Shrimp

  Sowieso veel dingen… dan plan je ze toch als je oppas hebt. Natuurlijk ga ik niet uitgebreid shoppen voor mezelf met de kinderen erbij 🤷‍♀️. Voor mij staat op 1 het vliegtuig 🤭 dan restaurant en dan vooral tot 4 jaar hè, daarna mag ik toch wel hopen dat ze zich gewoon gedragen. Onze kapper is heel vriendelijk en ze kunnen in de tuin spelen met de hond als de anderen geknipt worden . Mezelf laten knippen doe ik wel weer een andere dag …

 • MNAZ

  4 en 15 snap ik niet...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50