Deze vijf soorten moeders kom je op ieder schoolplein tegen

Deze vijf soorten moeders kom je op ieder schoolplein tegen
 • in Moeder
 • 5
 • 25030
 • 02/02/2022

Kijk. Je hebt De Maatschappij en je hebt... nog een hoop andere maatschappijtjes. En geen een is zo interessant als die van het schoolplein. Daar lopen namelijk tig soorten moeders rond. Wij noemen de vijf meest opvallende. Wedden dat jij ze ook kent? 

1. Het Schoolhoofd
Man o man. Wat ben jij blij dat Het Schoolhoofd bestaat. Zonder dit type moeder zou je het namelijk zo druk krijgen dat je niet eens van het schoolplein afkomt. Het Schoolhoofd regelt namelijk alles, terwijl ze de hele toko niet eens echt runt. Sta je bij het klimrek je kleuter te behoeden voor een rampensmak, komt Het Hoofd langs met het intekenformulier voor de jaarlijkse trip naar Avifauna. En zo herinnert ze je ook aan Nationale Luizendag, de schoolfotograaf, het inleveren van A5-leesniveauboeken voor de schoolbieb en Maak-je-eigen-paastak-middag. Verder handig: als je ook maar iets wilt weten, ga je naar haar. Tenzij je benieuwd bent naar of meester Tjibbe het met juf Karien doet. Dat weet ze namelijk wel, maar ze is zo discreet je heel verbaasd aan te kijken als je ernaar informeert.

2. Queen Bee
Waar de interesses van Het Schoolhoofd zich slechts beperken tot de school, wil Queen Bee van álles op de hoogte zijn. Dan kan ze het namelijk weer lekker doorvertellen aan haar inner circle. Je weet wel, dat groepje moeders dat na de bel van half negen nog een kwartier of vijf op het schoolplein blijft hangen. De affaire van Tjibbe en Karien, de vrouw van de directeur die zogenaamd op vakantie is, maar gewoon naar een rehab in Thailand is afgevoerd, de code van de schoolreiskas en de coupe Wanhoop van juf Gerda: alles wordt besproken. Het erge? Als je er om half negen nog staat, maar niet meedoet met Bee’s vuilpraterij, kun je er donder op zeggen dat jouw driekwartsbroek het volgende gespreksonderwerp is.

3.  Miss Perfect
Terwijl jij nog even onder de lindeboom bij de fietsenstalling checkt of je veters vastzitten, komt Miss Perfect catwalksgewijs het schoolplein op. Haar outfit? Een prachtig rok met daarin een prachtige blouse met daaronder prachtige borsten. Aan haar prachtige hand met prachtige nagels: een jongen en een meisje met perfect gekapte blonde haartjes, een rugzak zonder Fristi-vlekken en een abnormale hoeveelheid zin in de dag. “Dag mama, tot vanmiddag!” “Dag lieverd, veel plezier! En straks lekker koekjes bakken hè! Vraag Tamara en Jonas maar of ze mee willen doen. Ik heb toch zat deeg!”

4. De Yup
De Yup moet je niet verwarren met Miss Perfect. De yuppenmoeder interesseert het namelijk geen reet wat er voor leuks gedaan wordt na schooltijd, áls er maar een speelafspraak staat. Is die er niet, dan kan dat diverse redenen hebben: 1) de hele familie is op skivakantie in Lech, 2) haar kinderen doen allemaal mee aan de Nationale voorleeswedstrijd, 3) er is hockey vanmiddag of 4) de bakfiets is stuk en ze kan dus geen extra kiddo’s vervoeren. Of ze ook aardig is, deze moeder? Ja hoor. Ze vindt alleen één ding belangrijker dan op het schoolplein gezellig vertellen waar ze cheap haar Nescafé-cupjes vandaan haalt: dat alles goed geregeld is. Voor de rest: Eurocard MasterCard.

5. Greetje Chaos
Dus jij dacht dat je als moeder van achter niet weet dat je van voren leeft? Dan heb je Greetje Chaos nog nooit gezien. Het is een schat, maar ze heeft het coördineervermogen van een bezopen mier. Voor ze erachter komt dat er een schoolreis gepland staat, is de bus al vertrokken, en wanneer iedereen gehuld in de zoetste jurkjes en overgooiers klaar zit voor de schoolfotograaf, komt haar kind met een vetkuif van jewelste het klaslokaal in gemarcheerd. Je ziet Greetje ook regelmatig om 15.15 uur het schoolplein op racen om haar kinderen op te halen. Prima tijd, zeg je? Als je even vergeet dat het woensdagmiddag is.

Welk type moeder spot jij altijd op het schoolplein?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • mama-van-een-kleine-prins

  Welke schoolplein? Dat is inmiddels alweer verleden tijd joh. 🤷🏻‍♀️

 • Mamivan4

  Ja schoolplein - verschrikkelijk.

 • Mamivan4

  Ja schoolplein - verschrikkelijk.

 • Barbamammie79

  Schoolplein?

  Wat is dat?....

  Zou het er nog zijn?

 • seonsyain

  Hmmm.... Kan ik hier alleen maar uit kiezen? Dan komt denk ik het schoolhoofd nog het dichtst in de buurt van mij, maar eigenlijk kan ik me niet goed in dit artikel vinden dit keer. Maar ik geloof ook dat onze regio wel wat minder standaard is en er hier toch een wat andere mentaliteit heerst.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50