Dankzij de hulphond kwamen de dromen van deze moeder uit

Dankzij de hulphond kwamen de dromen van deze moeder uit

Soms komen we een foto tegen die zoveel meer zegt dan woorden. Deze foto van een zwaar geëmotioneerde moeder vat wat ons betreft precies samen wat echt ‘houden van’ inhoudt.

De moeder in deze foto vertelt:

“Zien jullie dit moment? Ik heb nog nooit zo’n moment meegemaakt. Gisteren was de eerste dag waarop mijn vijf jaar oude autistische zoon zijn nieuwe hulphond Tornado leerde kennen.

Deze foto laat het gezicht van een moeder zien die haar kind - die ze niet zomaar kan knuffelen, wassen, aankleden, kriebelen en aanraken - voor het eerst vrijwillig tegen een ander wezen aan zag kruipen. Dit is het gezicht van een moeder die haar kind zo vaak buiten de boot zag vallen, als het op sociale interacties met andere kinderen aan kwam. Deze moeder heeft talloze nachten aan het bed van haar huilende zoon gezeten, terwijl hij verdrietig was vanwege het feit dat het hem niet lukte een vriendje te maken, ondanks al zijn inspanningen.

En nu zit ze zachtjes achter haar zoon, terwijl ze haar adem even stokt. Dit moment is alles waard geweest. Elk gevecht voor de juiste zorg voor mijn zoon, elke diagnose, elke nieuwe zorgverzekeraar, elke dollar die we hebben uitgegeven, elk ingevuld formulier, elk schoolbezoek, elke traan, elke stap vooruit, elke stap achteruit en elk moment waarin we ons zorgen hebben gemaakt over zijn onzekere toekomst.

Dankzij de komst van Tornado weet ik dat alles goed komt. Als moeder heb ik talloze moeilijke, pijnlijke momenten met mijn zoon meegemaakt en ik heb nog talloze malen meer gehuild. Gisteren huilde ik echter om een andere reden. Dat gevoel is onbeschrijfelijk.”

Wij hebben ondertussen de tissues erbij gepakt, want ondanks dat wij geen kinderen met ernstige vorm van autisme hebben, zijn we allemaal moeder. En haar gezicht in deze foto vat moederliefde helemaal samen.  

Bron: Love what matters

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50