Deze brief is een hart onder de riem voor alle thuisblijfmoeders

Deze brief is een hart onder de riem voor alle thuisblijfmoeders

Nu ik minder werk en dus vaker thuis ben voor mijn kinderen, merk ik pas hoe zwaar het kan zijn als parttime thuisblijfmoeder. Laat staan als je hier fulltime voor kiest. Ik zeg: petje af! Maar vaak wordt niet gezien hoeveel werk een thuisblijfmoeder verzet. De brief van deze man laat zien hoe zeer hij het harde en vele werk van zijn echtgenote waardeert.

Thuisblijfmoeder Kate Douglas voelde zich gevloerd na een drukke dag met haar twee zoontjes en had er enorme behoefte aan een paar uurtjes me-time. Toen ze thuiskwam zag ze een briefje van haar man liggen en zijn woorden bracht alles in perspectief.

Lees ook:
Waarom het zwaar is om een thuisblijfmoeder te zijn

Lees maar:

“Na een lange werkdag is het zo fijn om uit te klokken. Op sommige dagen kom ik thuis en zie ik mijn knappe vrouw, moe, gefrustreerd en overweldigd door de uitdagingen van het moederschap. Ze kan niet zoals ik uitklokken. Ze krijgt ook geen beloning voor overwerk of een bonus voor het extra werk dat ze verzet. Ze krijgt niets als ze ziek is of als ze vakantie heeft, ze heeft geen weekend en ze kan niet uitkijken naar een korte werkweek als er feestdagen zijn. Dus als je het vandaag moeilijk had en je voelt je niet gewaardeerd of je voelt je onzeker of je wel enig verschil maakt in hun leven… Hier is een beschrijving van jouw dag:”

Beschrijving

Vervolgens beschrijft haar man in detail haar dag vanaf het moment dat de wekker afging tot aan het moment dat ze het avondeten maakt. En echt waar: het is bewonderenswaardig:

“Onze zoontjes worden wakker in hun eigen warme bedjes die jij hebt schoongemaakt en opgemaakt. Ze eten hun ontbijtjes die jij hebt gekocht tijdens de wekelijkse boodschappen. Je maakt de lunch voor onze zoon die naar de kinderopvang gaat. Je vraagt je af of de inhoud gezond genoeg is en of het überhaupt genoeg voor hem is, terwijl je onze andere zoon op je heup draagt.

Je brengt hem naar de opvang en blijft er nog een tijdje om hem gerust te stellen en te troosten en ervoor te zorgen dat hij weet dat mama er voor hem is.

Klusjes

Je gaat naar huis waar je je dag doorbrengt met onze tweejarige. Je praat met hem, je leert hem zindelijk te worden, je zorgt ervoor dat je van onze peuter een grote jongen maakt. Je legt hem in bed voor zijn slaapje om ervoor te zorgen dat hij genoeg energie heeft voor de rest van de dag, terwijl je weet dat jij dat waarschijnlijk niet hebt. Verder besteed je je tijd aan het huishouden, huishouden en nog eens aan het huishouden. Daarna haal je de oudste van de kinderopvang en zorg je ervoor dat ze naar allerlei afspraken gaan die nodig zijn om ze gezond te houden. Je maakt hun avondeten, je kunt eindelijk je eerste volwassenen gesprek houden tijdens het diner, terwijl je ondertussen door blijft gaan met het moederen en allerlei problemen oplost.

Dus als jij een slechte dag hebt, zie ik een geweldige vrouw die zich nooit ziek meldt, nooit opgeeft, nooit wegloopt voor slechte dagen en die de kracht heeft om naar bed te gaan wetende dat het morgen misschien weer zo’n dag wordt. Je bent een geweldige moeder. Ook al lijkt het voor je eigen gevoel niet altijd zo, je bent het allerbeste in het leven van deze jongens en we houden van je vanwege alles wat je doet.”

Voel jij je gewaardeerd als thuisblijfmoeder?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50