De vreemdste dingen die moeders doen door slaapgebrek

De vreemdste dingen die moeders doen door slaapgebrek
  • in Moeder
  • 1
  • 15283
  • 16/10/2021

Opgebroken nachten, zorgen voor een behoorlijk slaapgebrek. Je wallen worden groter, je huid wordt bleker, je voelt je verschrikkelijk moe, wordt een (beetje) kribbig en je merkt dat je soms dingen begint te vergeten. Maar dat slaapgebrek kan soms voor nog vreemdere dingen zorgen.

Wist je dat uit verschillende onderzoeken naar voren is gekomen dat ouders van jonge kinderen in het eerste jaar 44 tot 50 nachten minder slaapt dan ze gewend zijn? Dat kan natuurlijk nooit goed gaan.

Lees ook:
Moeder laat echtgenoot zien waarom ze zo moe is

Vreemde dingen

Zo sliep mijn eerste heel moeilijk door en dat zorgde ervoor dat ik met megagrote wallen naar mijn werk ging, terwijl ik het gevoel had dat ik op een grote slaapwolk liep. Ik begin dingen te vergeten en ik had het gevoel dat mijn reactievermogen behoorlijk verminderd was. Zo fietste ik een ochtend naar mijn werk en wilde ik stoppen voor een rood stoplicht. Mijn voet kwam terecht op een steentje en ik rolde langzaam, en dan heb ik het echt over slow motion langzaam, door naar de grond. Ik had volgens mij genoeg tijd tijd om iets vast te pakken voordat ik überhaupt op de grond terechtkwam, maar ik was ‘gewoon’ veel te langzaam met reageren. Lag ik dan…

Slaapgebrek

Ook andere moeders doen vreemde dingen door een chronisch slaapgebrek:

“Vooral in het begin had ik last van die rare dingen. Je valt in slaap, wordt weer wakker en ineens werd ik in paniek wakker, volledig in paniek omdat mijn baby niet naast me lag. Waar was ze?! Bleek ze in haar eigen wieg te liggen. Geen flauw idee hoe ze daar is gekomen.”

“Na een tandem-borstvoedingsessie in de nacht legde ik mijn baby terug in het verkeerde wiegje, zo bovenop haar tweelingzusje. En dit was niet de enige keer dat dat gebeurde…”

“Ik heb een keer in plaats van tandpasta mijn tanden gepoetst met sudocrème.”

“Ik heb al een paar keer handzeep op mijn tandenborstel gepompt. Dat doe ik minstens een keer per week.”

“Ik heb de deur weleens geopend voor een pakketbezorger, terwijl mijn borst nog ontbloot was.”

“Mijn dochter van bijna een had last van buikgriep. Mijn mans was voor zijn werk naar het buitenland, dus nam ik haar in ons bed. Ik was zó moe. Ik werd wakker toen ik erachter kwam dat ze had overgegeven. Maar omdat ik zo moe was, had ik geen zin om het bed te verschonen. Ik pakte een andere laken en gooide dat over de kots heen en sliep weer verder. Blijkbaar heb ik dat meerdere keren gedaan, want we werden tussen een grote hoop lakens wakker.”

“Dat je zo moe bent en niet op woorden kan komen. Ik weet nog dat ik heel vaak zei: ‘Ik heb dat … ding nodig’.”

Wat voor vreemde dingen heb jij gedaan door slaapgebrek?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Jantine94

    Ik ben door slaapgebrek een aantal keer gewoon op de vloer in slaap gevallen. Mijn man struikelde bijna over me heen. Vreemd genoeg kon ik me niet eens herinneren dat ik daar ben gaan liggen. En sinds de afgelopen 5 weken kan ik niet meer in slaap komen, omgekeerde wereld! Ik neem nu melatonin in ( https://www.flinndal.nl/nachtrust-en-stress/nachtrust ) en dat helpt gelukkig wel een beetje. Ben benieuwd wat me over een paar weken weer te wachten staat hihi. Succes moeders!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50