De voordelen van een werkende moeder

De voordelen van een werkende moeder

Een van de meest gehoorde klachten van werkende moeders: ik voel me zo schuldig omdat ik zo weinig tijd met mijn kind kan doorbrengen. Goed nieuws: uit onderzoek blijkt juist je kind er niet minder gelukkig van wordt als je als moeder werkt!

En wat nog opvallender is: je dochter of zoon kan er zelfs op langer termijn alleen maar meer voordeel van genieten als ze een werkende moeder hebben.

Lees ook:
10 problemen waar werkende moeders tegenaan lopen

Onderzoek

Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek waarbij is gekeken naar data van 100.000 mensen uit 29 verschillende landen. Uit de studie kwam naar voren dat kinderen van werkende moeders net zo gelukkig zijn als kinderen van thuisblijfmoeders.

Dochters

Wat opviel, was dat dochters van werkende moeders op latere leeftijd meer succes hebben met hun carrière. Zo hebben werkende vrouwen die door werkende moeders waren opgevoed 1,29 meer kans om een leidinggevende functie te krijgen en hebben ze een hoger inkomen dan dochters van thuisblijfmoeders.

Zonen

Hoewel werkende moeders geen invloed hebben op de carrière van hun zonen, hebben ze wel weer een ander voordeel: zonen van werkende moeders besteden per week 50 minuten meer aan hun gezin dan zonen van thuisblijfmoeders.

Wat een mooie voordelen als werkende moeder... Dus je niet meer schuldig voelen! Nergens voor nodig!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50