De voordelen van borstvoeding voor jou (en een keer niet je kind)

De voordelen van borstvoeding voor jou (en een keer niet je kind)
  • in Moeder
  • 0
  • 9834
  • 14/03/2021

Er zijn genoeg onderzoeken die uitwijzen dat borstvoeding goed is. Dan gaat het met name over de voordelen voor je kind. Maar ook voor de moeder zijn er veel voordelen aan het geven van borstvoeding. We zetten ze even op een rij.

Natuurlijk is er al een aantal voordelen bekend. Zo kan het geven van borstvoeding de baarmoeder weer verkleinen waardoor in de weken na de bevalling het bloeden minder wordt. Ook is borstvoeding goed om te stofwisseling te bevorderen waardoor je wat meer calorieën verbrandt.

Lees ook:
De fysieke gevolgen voor het geven van borstvoeding

Nu zijn er dit jaar de resultaten van drie onderzoeken bekendgemaakt waarbij er nog meer voordelen voor de moeder aan het licht zijn gekomen.

Diabetes type 2

Afgelopen januari kwam na een onderzoek van 30 jaar naar voren dat bij moeders die zes maanden of langer borstvoeding geven de kans op het krijgen van diabetes type 2 met de helft wordt verminderd vergeleken met moeders die geen borstvoeding geven. Geef je korter dan zes maanden borstvoeding dan verlaag je met 25 procent de kans op diabetes type 2.

Hoge bloeddruk

Ook werd in januari aan de hand van een ander onderzoek onder 3.000 vrouwen in de menopauze die niet roken, bekendgemaakt dat degenen die meer kinderen voor een langere periode borstvoeding hebben gegeven, een kleine kans hebben op een hoge bloeddruk na de menopauze.

Hart

Afgelopen februari kwam naar voren dat het geven van borstvoeding goed is voor de gezondheid van het hart. Dat geldt voor vrouwen die minstens zes maanden borstvoeding hebben gegeven en een normale bloeddruk hadden. Ook kwam naar voren dat het geven van borstvoeding vrouwen kan beschermen tegen borst- en eierstokkanker.

Bron: SheKnows.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50