De raarste dingen die moeders dachten tijdens de bevalling

De raarste dingen die moeders dachten tijdens de bevalling

Zodra je zwanger bent, weet je het: je zult moeten bevallen. Meestal een erg pijnlijke, heftige aangelegenheid maar vaker nog een super bijzondere ervaring. Iedere vrouw en iedere zwangerschap is anders, maar ook elke bevalling wordt anders beleefd. 

De meeste vrouwen kruipen tijdens hun bevalling in hun eigen wereldje en dat levert vaak hilarische uitspraken op. Vandaag een overzichtje van de raarste uitspraken die jullie deden tijdens de bevalling:

Marloes: "Ik vroeg me vooral af waarom mensen in hemelsnaam een tweede kind hebben."

Angela: "Ik ben ingeleid, dus ik moest me melden in het ziekenhuis. De avond ervoor heb ik me gedoucht en met heel veel pijn en moeite met zo'n dikke buik me toch nog even overal geschoren... Fris en fruitig er tegenaan, dacht ik. Onze kleine meid werd geboren en ik hoorde de verloskundige zeggen: 'Zo wat een bos haar', waarop ik versuft en verontwaardigd reageerde met 'Huh, dat kan helemaal niet!'. Ik stond er dus niet bij stil dat onze dochter geboren werd met een volledige dikke bos donker haar. "

Emily: "Tussen de heftige rug- en been-weeën door heb ik tegen mijn man gezegd dat hij maar een goudvis voor me moet kopen als ik de volgende keer klapperende eierstokken heb"

Miranda: "Ik was enigszins wat van het padje door de morfine, toen ik tegen lover zei: 'zullen we gaan? We halen er wel één bij de Albert Heijn!"

Annet: "Na een inleiding en heftige bevalling werd ik ingeknipt om meer ruimte te krijgen voor m'n eigenwijze meisje. Toen ik dat hoorde dacht ik: 'dan kan ik nooit meer in een string op het strand liggen!' Dat had ik nog nooit gedaan en geen haar op m'n hoofd die er aan denkt om dat ooit te gaan doen!! Dus waar die gedachte vandaan kwam? Geen idee!"

Kelly: "Ik had tijdens de bevalling van mijn eerste kind een ruggenprik. Ik kon eindelijk even ontspannen van de weeënstorm. Ik lag met mijn hand onder de dekens en voelde daar iets heel warms. Ik voelde en prikte. Ik dacht eigenlijk dat het de zak van de katheter was. Pas toen ik de deken optilde bleek dat het mijn eigen verdoofde been was..."

Jolanda: "Ik dacht aan het feit dat er thuis geen wasverzachter meer was en dat de badkamer en slaapkamer een chaos waren. En aan wie de poes ging voeren. Je kan er maar druk mee zijn!"

Maaike: "Na een vreselijk heftige bevalling en veel medicatie te hebben gehad tegen de zwangerschapsvergiftiging, kreeg ik een ruggenprik. Even later werd er besloten dat het voor mij en ons kindje beter zou zijn dat er per direct een keizersnee zou worden gedaan. Ik sloeg ik de dekens af zei: 'prima, is het ver lopen?' Niet meer beseffende dat ik helemaal niet kon lopen door de ruggenprik!" 

Tiny: "IEWW!! Haal weg! Ik ben aan het bevallen! Toen er na bijna 17 uur rugweeën en een weeënstorm en vijf kwartier volop persen iets op m'n buik gelegd werd, zag ik niet wat het was. Ik zag een viezig, wit/grijs stukje bolletje en een blauwe doek van de verloskundige... Het was dus mijn baby, al had ik dat helemaal niet zo herkend! Pas toen ze ging huilen, viel bij mij het kwartje!"

Louisa: "Ik maakte me tijdens het zetten van de ruggenprik heel erg druk over de kat die alleen thuis zat. Ik vond dat opeens zo zielig!"

Melissa: "Voordat mijn weeën begonnen had ik in mijn rechterarm een infuus zitten. Nadat mijn dochter geboren was, vroeg ik mezelf af hoe ik aan het infuus in mijn linker arm kwam. Kreeg later te horen dat die tijdens de bevalling gezet was omdat de rechterkant niet werkte. Totaal niks van mee gekregen."

Wat zijn de raarste dingen die jullie dachten tijdens de bevalling?

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • xJustMex

  Ik heb tijdens de weeën vanuit ons geboortebad naar de serie "Kerels met een kleintje"zitten kijken en net voor en tijdens het persen stond "Fast and Furious 7"op.

  Ik ben nu al aan het bedenken wat ik tijdens deze bevalling wil kijken

 • roosje5

  Tijdens de weeen heb ik, voordat ik mijn man wakker maakte, nog even de was opgehangen die nog nat in de machine zat, want anders zou het vuur erin komen. Ik heb dat bewust gedaan om eventueel conmentaar van hem voor te zijn. Later kreeg ik nog wel van de kraamhulp te horen dat ik het erg slorig had opgehangen.

  Toen we de verloskundige gebeld hadden móést mijn man de kipfilet in de vriezer doen, anders zou het misschien over datum gaan. Eeuwig zonde natuurlijk!

 • xJustMex

  Wat een trut van een kraamhulp zeg!

 • Dromenvanger1987

  Toen ze er niet uit kwam na drie keer persen mét vacuüm... heb ik om een keizersnede gesmeekt en een vierde keer persen geweigerd...

  Snij me nou maar gewoon open en haal haar eruit!

 • mamavanSenE

  Ik zat tijdens de weeën storm continu op de klok te kijken of me moeder wel op tijd was voor me dochtertje ophalen van de basisschool (ze was toen bij ons mijn rug te masseren) toen het de afgesproken tijd was snauwde ik naar haar toe 'Wegwezen! Straks kom je te laat!'. Toch wel heel blij dat ze me even hielp 1 uur later werd kleine zus geboren

 • Fam86

  Na een morfine prik vroeg ik aan die verpleegster of ze er een extra in m'n tas kon doen voor thuis 😂 vond t wel lekker geloof ik.

 • ~Linda~

  Ik kan me gewoon nog de helft van mijn bevalling niet meer herinneren... blijkbaar een half uur op handen en knieën gezeten omdat ik een bloeddrukval heb gedaan, terwijl ik mij herinner dat dat een 5 minuutjes was. En volgens mijn partner heeft de gynaecoloog een douche over zich heen gekregen, toen ze de vliezen van mijn tweede kleintje brak... dat is toen zo vreselijk snel gegaan tussen de meisjes maar 5 minuten in en dan ja... dat ze de moederkoeken aan het losmasseren waren (pijnlijk!!!). En dan krijg je 2 gewassen baby's in je armen, lig je te shaken als een gek... Enige wat ik toen kon denken was, neem ze terug weg, dadelijk laat ik ze vallen.

 • Lillybell

  Ik dacht bij mezelf tijdens de weeenstorm 'yes, ik heb me gosterochtend nog geschoren en ben vannacht nog naar het groot toilet gegaan'

  Tijdens het persen zei ik dat we ons 2e kindje wel op bol.com zouden bestellen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50