De meest borstvoedingsvriendelijke gemeente? Dat is Den Haag!

De meest borstvoedingsvriendelijke gemeente? Dat is Den Haag!

Vind jij het moeilijk om in jouw woonplaats genoeg openbare gelegenheden te vinden om borstvoeding te kunnen geven? Dan is een bezoekje aan Den Haag het waard. Deze stad is uitgeroepen tot de meest borstvoedingsvriendelijke gemeente van Nederland.

Het is de eerste keer dat een van de vier grote steden deze titel mag ontvangen. De titel is een initiatief van het Voedingscentrum. Sinds een aantal jaar deelt deze organisatie het beeldmerk ‘Voeden kan hier’ uit aan openbare gelegenheden waar vrouwen borstvoeding kunnen geven, meldt Nu.nl.

Lees ook:
Waarom borstvoeding wél moet kunnen (en soms niet anders kan)

Borstvoedingslocaties

Om kans te maken op de titel moet een gemeente minstens een borstvoedingsvriendelijke locatie per 50 pasgeboren baby’s hebben. Den Haag telt op dit moment 139 van deze locaties. De titel werd al eerder uitgedeeld aan 32 andere gemeenten waaronder Almere, Midden-Delfland, Sint Anthonis en Buren.

Zijn er in jouw woonplaats genoeg borstvoedingsvriendelijke locaties?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden