De gekste dingen waarom kinderen boos kunnen worden

De gekste dingen waarom kinderen boos kunnen worden
  • in Kinderen
  • 1
  • 19523
  • 12/01/2022

Mijn kinderen kunnen het ene moment heel vrolijk zijn, en het andere moment ontzettend boos worden. En dat kan soms echt (excusez les mots) om de lulligste dingen zijn. Dit zijn de gekste dingen waarom kinderen boos kunnen worden.

Mijn kinderen  kunnen op de gekste momenten van Jantje lacht in Jantje huilt veranderen. “Er zit een bonnetje in mijn onderbroek!” Wat gaan we eten mam? Ieuw dat! Je weet toch dat ik dat niet lust, wèèèh!”, “Ik krijg het elastiekje niet in/uit het haar van mijn Barbiehie!” of “Waarom heb je niet gezegd dat jij vandaag eerder opstaat dan papa? Boehoehoe!”

Lees ook:
Wat is een driftbui en tien manieren om ermee om te gaan

Boze kinderen

Dit zijn misschien nog wel een paar andere herkenbare situaties:

“Mijn zoon heeft eens drie uur lang lopen huilen omdat de worst telkens van zijn boterham viel”

"De zon scheen in zijn ogen en toen het later regende kwam er water op zijn gezicht!"

“Mijn dochter werd kwaad op de muur omdat hij haar pijn deed toen ze hem wilde bijten (nadat ze was gewaarschuwd om dat niet te doen).”

"Omdat we met de auto gingen rijden, drama..."

Mijn zoon huilde toen we met hem naar een restaurant wilden gaan. Hij zei dat hij dat restaurant helemaal niet leuk vond. Toen zeiden we: ‘Oké, dan gaan we niet’. Vervolgens huilde hij een uur lang dat hij wel wilde gaan en dat hij dat zo’n leuk restaurant vindt.”

"Omdat de Duplo-toren telkens omviel, omdat haar boterham was dubbel geklapt en dat wilde ze niet, omdat haar boterham was gebroken en ik 'm niet met plakband wilde plakken."

“Ik deed de vieze luier van mijn dochter in de afvalbak. We hadden even een verdrietig moment van ‘dag poep, ik houd van je’.”

“De kat zijn geen hallo terug, toen mijn zoon hallo tegen de kat zei. Het heeft leverde een huilbui van 10 minuten op.”

“Mijn zoon heeft een half uur gehuild toen hij zag dat ik de luier van zijn zusje verschoonde. ‘Waarom heb je haar piemeltje weggehaald?’ vroeg hij. Hij dacht echt dat ik het had gestolen. Toen ik vertelde dat ze er geen een heeft, moest hij nog harder huilen. Hij zegt nog steeds als ik hem verschoon: ‘Je mag mijn broek uittrekken, maar je laat mijn plassertje piemeltje zitten’.”

“Mijn dochter had een keer een enorme tantrum waarbij ze op straat ging liggen. Waarom? Omdat ik de wind niet kon laten stoppen met blazen.”

Om welke gekke dingen kan jouw kind verschrikkelijk boos worden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Haha ja oké, maar eigenlijk huilen ze natuurlijk vaak niet om die dingen zelf. Als m’n zoon zo’n bui heeft is het eigenlijk de moeheid/niet lekker in vel zitten of wat er dan ook aan de hand is. Anders vindt hij het echt niet zo erg dat z’n vest dicht moet, open moet, dicht moet. Dat Bing op tv aan moet, NEE TOCH NIET, JAWEEEEEEL! ;)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50