Twee keer seks op dezelfde avond verhoogt kans op zwangerschap

Twee keer seks op dezelfde avond verhoogt kans op zwangerschap

Probeer je een kindje te krijgen? Je kansen kunnen nog wel eens vergroot worden door twee keer seks op een avond te hebben. Uit recent onderzoek van Shengjing Hospital blijkt namelijk dat sperma het snelst is als de man één tot drie uur eerder ook al klaargekomen is.

De kans op bevruchting is daarom groter. Vrouwen die IVF ondergaan hebben zelfs 30 procent meer kans om zwanger te raken met dit zaad.

Laatste zaadlozing

Voor het onderzoek is het zaad van 250 mannen onderzocht, dat een paar dagen of een paar uur na hun laatste zaadlozing verzameld werd. Daaruit bleek dat sperma dat vlak na een zaadlozing geproduceerd werd een hoger proteïnegehalte bevatte en daarom sneller is.

Experiment

Daarna werd een experiment uitgevoerd onder 500 stellen die zich aan het voorbereiden waren op een IVF behandeling. De mannen werd gevraagd om zaad in te leveren van een paar dagen en een paar uur na hun laatste zaadlozing. Vervolgens werd een normale IVF behandeling uitgevoerd.

Vaker seks

Onderzoeksleider Dr. Da Li: “De afgelopen jaren werd er aangeraden om zo min mogelijk seks te hebben voor een behandeling. Nu blijkt dat stellen juist vaak seks moeten hebben rond de ovulatie. Als je een kindje probeert te krijgen, kan deze informatie van groot belang zijn”.

Proberen jullie bewust veel of weinig seks te hebben rond de ovulatie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Assi81

    Ik ben 6 maanden geleden dus zwanger geraakt van de tweede zaadlozing. Dat weet ik zeker want de eerste keer gebeurde het buiten bij. Tweede keer sex was enkele uren later en dat was ook de tweede en laatste keer dat we sex hadden in mijn vruchtbare periode.

    En juist toen raakte ik in 1x zwanger.

  • Yune

    Sorry hoor, maar een man is geen machine en heeft niet oneindig spul. Ik hou het bij een normale frequentie.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden