Twee keer seks op dezelfde avond verhoogt kans op zwangerschap

Twee keer seks op dezelfde avond verhoogt kans op zwangerschap

Probeer je een kindje te krijgen? Je kansen kunnen nog wel eens vergroot worden door twee keer seks op een avond te hebben. Uit recent onderzoek van Shengjing Hospital blijkt namelijk dat sperma het snelst is als de man één tot drie uur eerder ook al klaargekomen is.

De kans op bevruchting is daarom groter. Vrouwen die IVF ondergaan hebben zelfs 30 procent meer kans om zwanger te raken met dit zaad.

Laatste zaadlozing

Voor het onderzoek is het zaad van 250 mannen onderzocht, dat een paar dagen of een paar uur na hun laatste zaadlozing verzameld werd. Daaruit bleek dat sperma dat vlak na een zaadlozing geproduceerd werd een hoger proteïnegehalte bevatte en daarom sneller is.

Experiment

Daarna werd een experiment uitgevoerd onder 500 stellen die zich aan het voorbereiden waren op een IVF behandeling. De mannen werd gevraagd om zaad in te leveren van een paar dagen en een paar uur na hun laatste zaadlozing. Vervolgens werd een normale IVF behandeling uitgevoerd.

Vaker seks

Onderzoeksleider Dr. Da Li: “De afgelopen jaren werd er aangeraden om zo min mogelijk seks te hebben voor een behandeling. Nu blijkt dat stellen juist vaak seks moeten hebben rond de ovulatie. Als je een kindje probeert te krijgen, kan deze informatie van groot belang zijn”.

Proberen jullie bewust veel of weinig seks te hebben rond de ovulatie?

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Chudo

  Toeval of niet.. Hier wel zo zwanger geworden. Hele week geen sex gehad, plots positieve test en snel nog vrijen maar man was even daarvoor al klaargekomen. Toch raak! Dus ik geloof erwel in

 • Duined

  En wat zeggen ze dan ook alweer? Geen druk erop leggen dat je zwanger wil worden. Dus 2x op 1 avond is dan wel Goed om er geen druk op te leggen 😉🤔 dussss ok

 • Moedervanmooieknullen

  Ben altijd wel benieuwd hoe ze die onderzoeken verichten hahaha

 • wish2bmom88

  We hebben geprobeerd er voor te zorgen dat er altijd wat zwemt. 🤪

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50