De angstige gedachten van nieuwbakken moeders

De angstige gedachten van nieuwbakken moeders

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn als je net moeder bent geworden. Soms ben je zo onzeker en niet jezelf na een bevalling, maar erover praten gaat soms moeilijker dan je denkt.

Karen Kleiman is expert op het gebied van mentale gezondheid en wil het taboe op en postnatale depressie en angstgedachten bij moeders doorbreken. Samen met illustrator Molly McIntyre heeft ze striptekeningen opgezet voor de campagne #speakthesecret.

Lees ook:
Veel nieuwbakken moeders verbergen postnatale depressie voor buitenwereld

Strips

“Het magische van deze strips zijn de gedachten die niet worden uitgesproken”, zegt Kleiman. “Ondanks dat er meer aandacht aan een postnatale depressie en angsten wordt besteed, vinden vrouwen het een taboe om negatieve gedachten en gevoelens over het moederschap te uiten. Het schuldgevoel en het gevoel dat er fundamenteels iets mis is met ze weerhoudt hen ervan om erover te praten waardoor ze met deze gevoelens blijven rondlopen.”

Misschien zijn ze wel heel herkenbaar voor je?

gedachten moeders

gedachten moeders

gedachten moeders

gedachten moeders

gedachten moeders

gedachten moeders

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Assiral

    Gelukkig voel ik dit niet zo, door deze plaatjes lijkt het moederschap een drama.

  • 3blessings

    Allemaal erg herkenbaar! Het is ook erg fijn om terug te lezen dat deze gevoelens normaal zijn, want ik spreek het ook niet snel uit. Ik voel mij heel vaak als een falende moeder.

    Vandaag kreeg mijn zoontje een mooie haircut en nieuwe outfit voor zijn kertdiner op school. Hij was er zo blij mee en zei "ik heb de beste papa en mama!". Blijkbaar doen we het dan toch ergens wel goed.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden