De 8 meest populaire Welshe namen

De 8 meest populaire Welshe namen
  • in Baby
  • 0
  • 7600
  • 22/08/2022

Internationale namen zijn populair in Nederland, vooral de namen met een Engels tintje. Wales is een, in het westen gelegen, gedeelte van het Verenigd Koninkrijk met een eigen taaltje en dus ook namen die hier oorspronkelijk vandaan komen. Dit zijn de meest populaire Welshe namen.

1. Cas

De meest populaire Welshe naam in Nederland is Cas. De jongensnaam werd maarliefst 3580 keer gegeven in Nederland.

2. Dylan

De jongensnaam Dylan werd in Nederland 3472 keer gegeven. De betekenis is ‘zee, als een leeuw, trouw’. De naam Dylan wordt het vaakst gegeven aan Schotse jongens.

3. Owen

Ook Owen is een populaire jongensnaam in Nederland, die hier 1760 keer voorkomt. De betekenis is ‘jeugdig, boogschutter’.

4. Kim

Kim is een Welshe naam voor jongens en meisjes. Deze krachtige naam betekent ‘krijger, leider’. De naam Kim wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes, in Nederland zijn er 1627 mensen die Kim heten.

Lees ook:
De populairste Noorse babynamen, hip en kort

5. Tristan

Tristan is jongensnaam die in Nederland 1529 keer voorkomt. De naam betekent ‘luid, arbeider’.

6. Kay

Ook een Welshe naam is Kay, de naam kan voor jongens en meisjes. De naam komt in Nederland 1423 keer voor en betekent ‘geluk, vreugde’. De naam Kay wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens.

7. Dewi

Ook Dewi is populair in Nederland, de naam komt 1138 keer voor onder de Nederlandse meisjes.

8. Gwen

Gwen is een Welshe naam voor meisjes die in Nederland 946 keer voorkomt. De betekenis is ‘witte, eerlijk, gezegend’. In Frankrijk wordt de naar aan jongens én meisjes gegeven.

Wat vind jij van deze Welshe babynamen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50