De populairste Noorse babynamen, hip en kort

De populairste Noorse babynamen, hip en kort

Scandinavië is hip. Niet alleen staan Nederlandse huizen vol met Scandinavisch design, ook de babynamen gebruiken we graag. Het blijkt dat vooral Noorse namen gigantisch populair zijn in ons land, daarom zetten we ze graag even voor je op een rijtje.

Mats

De naam Mats betekent `geschenk van God` en wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse jongens. In de top 50 van Vlaamse jongensnamen staat Mats op nummer 22. In Nederland werd de naam Mats 3647 keer gegeven.

 

Liv

Liv is een Noorse naam voor meisjes. De betekenis is `beschermer`. De naam Liv wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes en komt hier 3046 keer voor.

 

Marit

Marit is een Noorse naam voor meisjes en betekent `parel`. De naam Marit wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes en komt hier 2793 keer voor.

 

Ivar

De betekenis van Ivar is `boogschutter, held, Noorse god`. De naam Ivar wordt het vaakst gegeven aan Noorse jongens. (2 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.) Hij werd in Nederland 681 keer gegeven.

 

Nils

Nils is een Noorse naam voor jongens en betekent `zegevierend`. De naam Nils wordt het vaakst gegeven aan Noorse jongens. (3 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.) 638 jongens heten Nils in Nederland.

 

Sverre

De betekenis van Sverre is `licht, wild. De naam Sverre wordt het vaakst gegeven aan Noorse jongens. (8 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.) Hier komt de naam 567 keer voor.

 

Maren

Maren is een Noorse naam voor jongens en meisjes. De betekenis is `ster van de zee, schoonheid`. De naam Maren wordt het vaakst gegeven aan Noorse meisjes. (10 keer vaker dan aan Nederlandse meisjes.) In Schotland, Engeland and Wales, Vlaanderen, België en de Verenigde Staten wordt het (vrijwel) alleen aan meisjes gegeven. 315 kinderen in Nederland heten Maren.

 

Stein

De betekenis van Stein is `gekroond`. De naam Stein wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens. De naam komt hier 308 keer voor.

 

Kjell

De naam Kjell komt 262 keer voor. De betekenis is `grote ketel`. De naam Kjell wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse jongens. (3 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.)

 

Odin

Odin is een Noorse naam voor jongens en betekent `mythologische god`. De naam Odin wordt het vaakst gegeven aan Noorse jongens. (20 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.) 244 kinderen heten Odin.

 

Freya

Freya is een Noorse meisjesnaam. De betekenis is `nobele vrouw`. De naam Freya wordt het vaakst gegeven aan Schotse meisjes. In de top 50 van Schotse meisjes staat Freya op nummer 15. 193 meisjes in Nederland heten Freya.

 

Thor

Thor is een Noorse jongensnaam en betekent `donder`. De naam Thor wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse jongens. (20 keer vaker dan aan Nederlandse jongens.) In Nederland heten 109 jongens Thor.

Wat vind jij van deze Noorse babynamen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50