In verwachting tijdens de zomer? Dit zijn de voordelen!

In verwachting tijdens de zomer? Dit zijn de voordelen!

Poeh hé, wat is deze zomer warm! Dat kan best zwaar zijn als je zwanger bent, maar er zitten juist ook heel veel voordelen aan een zomerzwangerschap!

1. Drijven in het zwembad

Je kunt ongelimiteerd blijven drijven in het zwembad. Grote voordeel: je voelt je vederlicht, koelt heerlijk af en zwemmen is natuurlijk erg fijn om nare zwangerschapspijntjes even niet te voelen.

Lees ook:
Ouders let op: een doek over de kinderwagen is levensgevaarlijk

2. Bikinilijf

Je hoeft je deze zomer eens niet druk te maken over je bikinilijf!

3. Voeten

Dat is fijn: je hoeft je opgezwollen voeten niet in afknellende schoenen te duwen, want het is de ideale tijd voor slippers!

4. IJsjes in overvloed

Heb jij nu je zwanger bent ineens een enorme trek in ijsjes? Gelukkig is het zomer zijn de ijssalons weer open en kun je ze ongegeneerd eten.

5. Luchtige kleding

In plaats van zwangerschapskleding, kun je je makkelijk zittende en vooral luchtige zomerjurken gebruiken. Vooral de lange versies zitten het lekkerst!

6. Veiligheid

Omdat er geen sneeuw ligt of wegen of stoeppaden bevroren zijn, hoef je geen zorgen te maken over glijpartijen waarbij je je dikke buik kunt bezeren.

7. Perfect licht

Ben je van plan om mooie foto’s te maken van je zwangerschap: dit is de ideale tijd om dat buiten te doen. Het weer is natuurlijk perfect en dat geldt ook voor het licht.

Zie jij nog meer voordelen aan een zwangerschap in de zomer?

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Strelitzia

  Punt 1: kan het gehele jaar door en is niet exclusief voor de zomer

  Punt 4: niet als je zwangerschapsdiabetes hebt

  Punt 6: als het een lange periode droog is geweest en het heeft geregend, kunnen wegen toch echt verraderlijk glad zijn.

  Punt 7,. Wat een onzin. Het perfecte licht heb je eerder in het voor- en najaar als de zon juist niet zo hoog staat.

  De warmte blijft wel een groot nadeel dat alle voordelen snel weer doen vergeten.

  En jammer dat het verlof de gehele zomer niet is gemeld want dat was voor mij en voor velen het allergrootste voordeel.

 • Nx4

  ik heb vooral veel last van de hitte en ik ben nog niet eens zo ver. maar zodra de temp boven de 24/25 graden komt dan kook ik bijna vanbinnen.

  terwijl ik echt van de zomer houd als ik niet zwanger ben.

 • anpenewi

  tsja.. dat met dat zwembad gaat wel als je in verwachting van je eerste kindje bent.. maar bij de 2e kun je niet de hele dag int water lommeren.. haha.. oh en de zomer is fijn met die zomerjurkjes enzo.. maar als t dan ergens rond de 30 graden is.. is het toch wel heeeeel warm ;-)

 • Infanzia-

  Haha nou zo dacht ik er ook over, toen ik net zwanger was. Nu vind ik het vooral zwaar, ik heb best moeite met mijn dikke lichaam en voel me ook echt niet prettig in kortere kleding en hierdoor "durf" ik ook niet in een bikini naar het buitenbad hier te gaan. Ik hoop dat ik me na de bevalling weer iets fijner voel in mijn lichaam en toch nog wat meer kan genieten van het zonnetje want nu verstop ik mezelf eigenlijk vooral binnen als het zo heet is. Nog 3 weken te gaan voor de bevalling!

 • MelMoessie

  Lekker verlof in de zomer! Super fijn!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50