De 6 populairste Duitse babynamen in Nederland

De 6 populairste Duitse babynamen in Nederland

Ook bij onze oosterburen kunnen we inspiratie op doen, want de baby’s heten daar al lang niet meer allemaal Heinz en Fritz. Ze hebben er hele leuke namen tussen zitten, die in Nederland ook erg leuk klinken. Dit zijn de meest populaire Duitse babynamen in Nederland!

1. Emma

De populairste Duitse naam in het rijtje is Emma. Nederland telt maarliefst 7744 Emma’s. Emma is een Duitse naam voor meisjes. De betekenis is ‘ambitieus, sterk’.

2. Lotte

Ook de naam Lotte komt vaak voor in Nederland (6657 keer), maar is van oorsprong Duits. De betekenis van Lotte is sterk, dapper, vrij. In Vlaanderen heten nog meer meisjes Lotte.

3. Fenna

De meisjesnamen zijn erg populair, de volgende op het lijstje is Fenna. Deze Duitse naam werd 4325 keer gegeven in Nederland. De betekenis is ‘eerlijk, moedige beschermer’. De naam Fenna komt in Nederland vaker voor dan in Duitsland.

Lees ook: 
De populairste Noorse babynamen, hip en kort

4. Romy

In Nederland zijn er 2476 Romy’s. Romy is een Duitse naam voor meisjes. De betekenis is ‘Rosemary+Maria’. Romy wordt aan jongens én meisjes gegeven in England and Wales en United States.

5. Ilse

De naam Ilse komt in Nederland 2380 keer voor. De betekenis is ‘gewijd aan God’. Ook deze naam komt vaker in Nederland voor dan in Duitsland.

6. Noud

De eerste Duiste jongensnaam in het rijtje, deze naam komt in Nederland 2376 keer voor. De betekenis van Noud is ‘macht van een adelaar’.

Ken jij iemand met een van deze Duitse namen?

Tags: Babynamen,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


 • Sito

  3 x Romy

  5 x Emma

  2 x Ilse

  1 x Noud

  1 x Lotte

  1 x Fenna

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50