De 5 leukste babyshowerspelletjes

De 5 leukste babyshowerspelletjes

Een babyshower organiseren is een belangrijke taak, want de zwangere vriendin (die al extra emotioneel is) onthoudt dit voor altijd. Zorg daarom niet alleen voor onvergetelijke versieringen en cadeaus maar speel ook een leuk babyshowerspelletje. Dit zijn de leukste spelletjes op een rij!

1. Raad de babyfoto

Bereid alle gasten goed voor, ze moeten namelijk allemaal een babyfoto van zichzelf meenemen. De foto’s worden bij aankomst in een bak gestopt en als iedereen er is aan de muur gehangen met een nummer erbij. Laat de gasten raden welke foto bij wie hoort. Degene die de meeste goede nummers raadt, wint een prijs.

2. Baby is het verboden woord

Dit is een lastige, want alles draait natuurlijk om de baby, maar daarom extra leuk. Iedereen die binnenkomt krijgt een luierspeld op zijn shirt. Als je iemand betrapt die het woord ‘baby’ zegt dan mag je haar speld afpakken. Degene die op het eind de meeste spelden heeft, krijgt een cadeautje.

3. Raad het babyhapje

Babyvoeding in potjes lijkt qua uiterlijk niets op de maaltijden die ze voor moeten stellen. Koop daarom een stuk of tien verschillende babymaaltijden. Haal het label eraf en nummer de potjes. Laat iedereen een hapje nemen van de verschillende potjes en laat ze raden wat erin zit. Natuurlijk wordt er een prijs uitgereikt aan degene die de meeste goed geraden heeft.

Lees ook:
De creatiefste ideetjes voor een babyshower!

4. Maak babyshower rompertjes

Niet echt een spel maar wel een mooie herinnering. Koop witte rompertjes in verschillende maten en deel ze uit aan de gasten. Laat alle gasten nu hun creativiteit uiten op de rompertjes met (babyproof) stiften of verf. De aanstaande ouders hebben heel wat unieke rompertjes voor de baby.

5. Raad moeders maat

Normaal gesproken zou je er niet aan denken om iemand te complementeren met een dikke buik, maar tijdens de zwangerschap is dit volkomen normaal. Je kunt er zelfs een spelletjes van maken op de babyshower. Houd een lint vast en laat elke gast een stuk afknippen waarvan zij denken dat de lengte om de taille van de mama in spe past. Degene die er het dichts bij zit wint! 

Heb jij wel eens een babyshower georganiseerd?

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50