De 17 populairste Schotse babynamen

De 17 populairste Schotse babynamen
  • in Baby
  • 0
  • 10628
  • 30/11/2019

Engelstalige namen zijn populair in Nederland. Deze namen zijn overal ter wereld makkelijk uit te spreken. Dit kan een voordeel zijn als je kind in de toekomst in het buitenland wil studeren, werken of wonen. Wil je graag wat inspiratie opdoen? Dit zijn echte Schotse klassiekers die populair zijn in Nederland.

 

1. Colin

Colin is een Schotse naam voor jongens. De betekenis is `duif`. De naam Colin wordt het vaakst gegeven aan Amerikaanse jongens, twee keer vaker dan aan Nederlandse jongens. In Nederland kregen 1139 jongens de naam Colin. Het is een afkorting van Nicholas.

 

2. Ian

Ian is een Schotse naam voor jongens en betekent `God is verzoenend`. De naam Ian wordt het vaakst gegeven aan Amerikaanse jongens, drie keer vaker dan aan Nederlandse jongens. Hier komt de naam 1031 keer voor.

 

3. Roy

De naam Roy betekent `beroemd, machtig, rood`. In het Perzisch betekent de naam ‘dauw’. Deze naam wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens (738 keer). De Portugese versie van Roy is Rui.

 

4. Annabel

Annabel is een Schotse naam voor meisjes. De betekenis is `genadig, lieflijke schoonheid`. De naam Annabel wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe meisjes, twee keer vaker dan aan Nederlandse meisjes. Hier komt de naam 704 keer voor.

 

5. Scott

Scott is een Schotse naam voor jongens en betekent letterlijk `van Schotland`. De naam Scott wordt dan ook het vaakst gegeven aan Schotse jongens, negen keer vaker dan aan Nederlandse jongens. De naam werd in Nederland 480 keer gegeven.

 

6. Bruce

Bruce is een Schotse jongensnaam en betekent `de wilgenlanden`. De naam Bruce wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse jongens, twee keer vaker dan aan Nederlandse jongens. In Nederland heten 455 jongens Bruce.

 

7. Glenn

Glenn is een Schotse jongensnaam en betekent `van de vallei`. De naam Glenn wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens, namelijk 450 keer.

 

8. Rose

Rose is een Schotse naam voor meisjes. De naam betekent `beeldschoon, roos`. De naam Rose wordt het vaakst gegeven aan Franse meisjes. In de top 50 van Franse meisjes staat Rose op nummer 38, dit is over een gemiddelde van 10 jaar. In Nederland komt de naam 278 keer voor.

 

Lees ook:
De populairste Noorse babynamen

 

9. Lennox

Lennox is een Schotse naam voor jongens en meisjes, de naam betekent `van Schotse adel`. De naam Lennox wordt het vaakst gegeven aan Schotse jongens, twee keer vaker dan aan Nederlandse jongens (256 keer). In de meeste andere landen is Lennox voornamelijk een jongensnaam. In Nederland is 1 van de 8 Lennox`s een meisje.

 

10. Maura

Maura is een Schotse meisjesnaam en betekent `ster van de zee, schoonheid`. De naam Maura wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse meisjes, twee keer vaker dan aan Nederlandse meisjes. Hier heten 237 meisjes Maura.

 

11. Boyd

Boyd is een Schotse naam voor jongens. De betekenis is `met blonde haren` De naam Boyd wordt het vaakst gegeven aan Schotse jongens, twee keer vaker dan aan Nederlandse jongens. In Nederland werd de naam 229 keer gegeven.

 

12. Finley

Finley is een Schotse naam voor jongens en meisjes en betekent `met witte haren, eerlijk`. De naam Finley wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens. In de top 50 van Engelse en Welshe jongens staat Finley op nummer 42, over een gemiddelde van tien jaar. In Nederland is 1 van de 26 Finley’s een meisje, terwijl de naam in andere voornamelijk voor jongens gebruikt wordt. De naam Finley werd hier 190 keer gegeven.

 

13. Kenza

Kenza is een Schotse naam voor meisjes, de naam betekent `eerlijk`. De naam Kenza wordt het vaakst gegeven aan Waalse meisjes, vijftien keer vaker dan aan Nederlandse meisjes. Hier komt de naam 182 keer voor.

 

14. Ray

Ray is een Schotse naam en hij wordt gegeven aan jongens en meisjes. De betekenis is `vertrouwen, stijl`. De naam Ray wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens (167 keer). In de meeste andere landen is Ray voornamelijk een jongensnaam. In Nederland is 1 op de 40 Ray`s een meisje.

 

15. Mack

Mack is een Schotse naam voor jongens en meisjes en betekent `zoon van`. De naam Mack wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens. Hoewel de naam ook aan meisjes gegeven wordt, is het hier en in andere landen, voornamelijk een jongensnaam. Mack komt in Nederland 147 keer voor.

 

16. Ronald

Ronald is een Schotse jongensnaam en betekent `koninklijke heerser. De naam Ronald wordt het vaakst gegeven aan Amerikaanse jongens, vier keer vaker dan aan Nederlandse jongens. Hier werd de naam Ronald 108 keer gegeven.

 

17. Neil

Neil is een Schotse jongensnaam. De betekenis is `hoorn, kampioen`. De naam Neil wordt het vaakst gegeven aan Schotse jongens, vier keer vaker dan aan Nederlandse jongens (102 keer).

Wat vind jij van deze Schotse namen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50