Dat is nog eens een handige opruimtip!

Dat is nog eens een handige opruimtip!

Word je soms ook helemaal hoorndol van al dat speelgoed dat rondslingert? Heb je net alles aan de kant, is het een half uur later, en soms al eerder, weer net zo’n puinhoop als toen je begon met opruimen. En wat kan dat een tijdrovende klus zijn! Misschien dat deze opruimtip je tijd helpt besparen.

Ik ben zelf ook een enorme rommelkont, maar mijn kinderen spannen de kroon! Opruimen van hun rondslingerend speelgoed vind ik echt een draak van een taak, maar soms is het echt even nodig.

Lees ook:
Dreumes laten meehelpen in het huishouden? Hier dé truc!

Tip

Deze opruimtip kwam ik op HuffingtonPost tegen en ik vind ‘m reuze handig, want het spaart enorm veel tijd uit.

Pak een aantal verschillende plastic tassen en maak een rondje door het huis. In de ene tas doe je bijvoorbeeld alleen Lego en in de ander Playmobil, Barbies, boeken, etc. Zo krijgt elke zak een bepaald soort speelgoed. Daarna kun je de tas met het speelgoed heel simpel omkieperen in de juiste speelgoedbak.

Je kunt ook een tas voor elke kamer maken: in de ene zak doe je het speelgoed van je ene kind, in de andere van je andere kind.

Als je kinderen wat groter zijn, stimuleer ze dan vooral om het zelf te doen. Misschien is deze manier ook voor je kinderen heel handig om snel klaar te zijn met dit vervelende klusje.

Heb jij nog een goede opruimtip?

Tags: Opruimen, Tip

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Shrimp

  Zelfde als Sharon maar toch ligt er op den duur een blokje Duplo hier, een lepeltje van het keukentje daar , verdwaalt puzzelstukje, potloodje. Dan doe ik wat hierboven staat alleen gewoon met de opdracht " raap alles op wat er niet hoort" schoenen belanden er dan ook in, en dan willen ze allemaal "het meest" dus lopen ze als malle, net een spelletje . Maar das niet elke dag nodig. Als ze klaar zijn krijgen ze dan een snoepje en na bedtijd zoek ik het uit. Gebruik de jumbo zakken daarvoor waarmee ze bezorgen. Allemaal groot en even groot 💪🏻 Boven heb ik geen speelgoed dus is het er geen troep 😊

 • JMLL

  Geen last van rondslingerend speelgoed hier in huis.. speelgoed staat boven en daar spelen ze ook eigenlijk altijd. Als ze al eens beneden spelen moeten ze daarna direct opruimen. En inderdaad, voordat ze met iets anders willen spelen moeten ze eerst het ene opruimen.

  Boven hebben we zo'n trofast kast van de Ikea om het speelgoed mooi geordend in te doen.

 • Sharon

  Hier is al vanaf kleins af aan de regel als je wat anders gaat doen ruim je eerst op waar je mee bezig was.

 • Mama-van-meisje

  Lijkt me een goede regel. Ga ik ook invoeren

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50