Dít zijn de 5 best gelezen real life verhalen van 2022 

Dít zijn de 5 best gelezen real life verhalen van 2022 
  • in Moeder
  • 0
  • 1342
  • 31/12/2022

De verhalen van BabyBytes-lezeressen die uit het leven gegrepen zijn, zijn razend populair op onze site. Dit zijn de 5 best gelezen real life verhalen van 2022. 

1. Danielle (30): “Geboren met 13 weken, je eigen kindje schoonmaken met water” 

Een dag die Danielle (30) niet snel zal vergeten. Het is 14 januari en op dat moment is ze 13 weken zwanger van haar eerste kindje: “We hadden de 13 weken echo. Dit keer gaan we er met plezier naartoe, ik hoop dat ze geen medische afwijkingen zien maar verder heb ik zin om ons kindje weer te zien”. 

“Ik ga op de stoel liggen en meteen is ons kindje goed in beeld, ik zie alleen geen hartslag… Dit zag ik op de vorige twee echo’s direct. Ik blijf nog rustig omdat ik dacht dat het misschien eventjes duurt. De verloskundige is druk aan het zoeken en zegt: ‘Oh jongens, ik vind het heel verdrietig maar ik zie geen hartje kloppen’. Ik barst in tranen uit, hoe kan dit nou? Ik voel me nog steeds op en top zwanger, ik heb vanmorgen nog overgegeven. Er popten allerlei vragen op, hoe nu verder? Een soort van overlevingsstand. Moet ik in het ziekenhuis ‘bevallen’ of kan dit thuis? De verloskundige belt met onze eigen verloskundige en die zal ons er meer over vertellen zodra we thuis zijn. We krijgen nog een paar echofoto’s mee en ons kindje blijkt 13 weken oud te zijn geworden. Dat betekent dat het dus in de afgelopen dagen is overleden. Hoe bizar is dat…”

>> Lees hier het complete verhaal van Danielle

2. Kimberley (26): “Vijf minuten na de bevalling, liep de verloskundige binnen” 

Kimberley (26) was super trots en blij toen ze erachter kwam dat ze zwanger was van haar tweede kindje: “Dit keer kregen we een zoon. Super gezegend dat ik een dochter en zoon mag krijgen. De eerste 17 weken ben ik ook bij mijn zoon weer erg ziek geweest en veel gespuugd helaas, maar verder had ik een goede zwangerschap". 

“Op 26 augustus was ik uitgerekend. Prachtig mooi zomerkindje weer. Aan het einde natuurlijk door de warmte aardig wat vocht in m'n lijf dus van mij mocht meneer wel komen. Deze zwangerschap was voor mij wel heel bijzonder, omdat m'n schoonmoeder een hersenbloeding heeft gehad en had gedroomd over de naam die op ons lijstje stond. In het ziekenhuis vertelde ze dat ze had gedroomd over de naam van onze zoon: Boaz. Toen was het natuurlijk zeker dat het die naam zou worden. Dat was een naam van ons lijstje. Boaz betekent ook snel en krachtig”. 

>> Lees hier het complete verhaal van Kimberley

3. Leonie (36): “Ongewenst zwanger, een abortus staat vast” 

“Ik ben al vijf dagen overtijd. Het zal toch niet?” Toch koopt Leonie (36) een test. Steeds meer overheerst het gevoel dat ze een zwangerschap niet wil en ook niet aan kan. “Dus testen maar… En natuurlijk een dikke vette positieve zwangerschapstest. Nee! Wij heb drie gezonde kids waar ik stapelgek op ben en voor geen goud zou ik ze willen missen, maar mijn laatste zwangerschap was zo’n horror dat ik het gewoonweg niet nog een keer kan…” 

“Mijn beslissing staat direct vast, dit kan en wil ik echt niet. In mijn laatste zwangerschap heb ik een allergie ontwikkeld en zat ik van top tot teen onder de uitslag. Het jeukte zo verschrikkelijk dat ik van de negen maanden zwangerschap, ongeveer acht maanden amper heb geslapen. Ik had vreselijke paniekaanvallen, vooral ‘s nachts en tijdens het autorijden. Dit resulteerde erin dat ik zelf niet meer durfde te gaan slapen en autorijden. Ik was eigenlijk altijd thuis”. 

>> Lees hier het complete verhaal van Leonie

4. Emma (36) probeert al vier jaar zwanger te worden

“Vier jaar geleden hakten we de knoop door: ik zou stoppen met de pil en ons baby-avontuur kon beginnen. Toen had ik nog geen idee dat ik nu - vier jaar later - nog altijd geen moeder zou zijn…” 

We spraken Emma (36) over haar vurige kinderwens: “Ik heb altijd al geweten dat ik moeder zou willen worden. Ik kom zelf uit een warm gezin en het leek me geweldig om ooit die warmte en liefde door te kunnen geven aan mijn eigen gezin. Ik zag ons al met z’n allen Sinterklaasliedjes zingen bij de schoorsteen en naar verschrikkelijke familiecampings in Zuid-Frankrijk op vakantie gaan. Ook heb ik altijd gedroomd van een zwangere buik en zelfs een bevalling leek me magisch.”

>> Lees hier het complete verhaal van Emma

5. Dinanda (25): “Ik had mijn ondergoed nog aan tijdens de bevalling!” 

“De weeën begonnen op 3 augustus om 3.15 uur”, vertelt Dinanda. “Het zullen mijn darmen wel zijn dacht ik nog, ik ging even lekker onder de douche zitten. Binnen de kortste keren kwamen ze om de 5 minuten, elke keer een minuut lang. Dit hield ik vol tot 4.00 uur.” Dinanda belt de verloskundige en die komt er direct aan. 

Het verhaal krijgt een wending, want binnen de kortste keren krijgt Dinanda een weeënstorm waar je u tegen zegt. “Ik zat op de grond heen en weer te wiegen en probeerde het op te vangen. Het ging opeens zo snel! Mijn vliezen braken en ik kon niet meer op bed komen... Na drie flinke persweeën was ze er. Oftewel, ik ben om 4.44 uur gehurkt op de grond door de pijp van mijn ondergoed heen bevallen van onze dochter Sarah. En dat terwijl de verloskundige nog onderweg was”.

>> Lees hier het complete verhaal van Dinanda

Wil jij ook je verhaal delen (mag ook anoniem!)?

Heb jij iets ingrijpends/moois/herkenbaars/speciaals meegemaakt en wil je dat graag delen met de lezeressen van BabyBytes? Dat kan, graag zelfs! Via dit formulier kun je je verhaal vertellen, dat mag met je naam erbij, maar dat kan natuurlijk ook anoniem. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort op BabyBytes.nl!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50