Corona zorgt voor groot spermatekort

Corona zorgt voor groot spermatekort

Corona zorgt op meerdere plekken in de samenleving voor grote ongemakken. Zo is er door de pandemie een groot spermatekort. De wachtlijsten op een spermadonor kunnen zelfs oplopen tot drie jaar.

Vanwege de lockdown is er bij de Nederlandse vruchtbaarheidsklinieken een enorm spermatekort ontstaan. Sperma is al schaars in Nederland, maar door corona is dat tekort alleen maar groter geworden, meldt RTLnieuws.nl.

Lees ook
Langer levend sperma levert gezondere kinderen op

Wachtlijst

Het UMC Utrecht heeft zelfs de wachtlijst al gesloten. Volgens een woordvoerder moeten de vrouwen die wel een plek op de wachtlijst hebben kunnen bemachtigen zo’n twee tot drie jaar wachten.

Oproep

Heb jij gebruik gemaakt van een spermadonor? Kon je daarvoor in Nederland terecht of ben je naar het buitenland gegaan. Of heb je op een andere manier een donor gevonden dan via een vruchtbaarheidskliniek? Wij willen graag je verhaal horen! Laat hieronder een reactie achter of op Facebook. Of vertel je verhaal via dit formulier (dan kan het ook anoniem!)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50