Chinees legt omstreden studie gemanipuleerde baby’s stil

Chinees legt omstreden studie gemanipuleerde baby’s stil
  • in Baby
  • 0
  • 891
  • 28/11/2018

De Chinese He Jiankui, die claimt verantwoordelijk te zijn voor de geboorte van de eerste genetisch gemanipuleerde baby's ooit, heeft zijn onderzoek stilgelegd. Het is niet bekend hoe lang de studie wordt stilgelegd.

Verontwaardiging

De pauze in de studie komt na verontwaardiging van zijn collega's en de Chinese regering, meldt Nu.nl. De wetenschapper heeft woensdag zijn werk verdedigd tijdens een genoomonderzoekscongres in Hong Kong, waar hij vragen van experts beantwoordde.

Genetisch veranderde embryo’s

Onderzoeker He zegt dat hij bij zeven vrijwilligers genetisch veranderde embryo’s in de baarmoeder hebben geplaatst en bij een koppel heeft dat tot een geboorte geleid. De vader van de tweelingmeisjes zou volgens He, net als de andere vrijwilligers, geïnfecteerd zijn met hiv dat aids kan veroorzaken.

Lees ook:
Genetisch gemanipuleerde baby's: eng idee?

Onderzoek

De regering van China zei dinsdag al een onderzoek te gelasten naar de claim van de onderzoeker. Hierbij wordt onder meer gekeken of de zaak wettelijk wel deugt.

Wat vind jij van genetisch veranderde dna?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50