Genetisch gemanipuleerde baby’s: eng idee?

Genetisch gemanipuleerde baby’s: eng idee?

De Chinese wetenschapper Jiankui He beweert dat hij voor het eerst genetisch aangepaste kinderen heeft gemaakt. De tweelingmeisjes Lulu en Nana zouden door de genetische ingreep beschermd zijn tegen aids. Wat vind jij hiervan? Eng idee?

Onderzoeker He zegt dat hij bij zeven vrijwilligers genetisch veranderde embryo’s in de baarmoeder hebben geplaatst en bij een koppel heeft dat tot een geboorte geleid. De vader van de tweelingmeisjes zou volgens He, net als de andere vrijwilligers, geïnfecteerd zijn met hiv dat aids kan veroorzaken.

Geschokte reacties

In de wetenschappelijke wereld is geschokt gereageerd. Ook de universiteit waar de wetenschapper werkt, heeft afstand genomen van het experiment en beweert dat He al een tijd met onbetaald verlof is. De regering van China wil nu onderzoek om te onderzoeken of het experiment wettelijk door de beugel kan.

Verboden

In China is eerder DNA genetisch gewijzigd maar die experimenten bleven in het lab. In Nederland is het genetisch manipuleren van embryo’s verboden.

Wat vind jij van dit experiment? Vind je het een eng idee en moet zoiets absoluut verboden moeten blijven. Of denk je dat het een uitkomst zou zijn om ziektes als aids of andere erfelijke ziektes te voorkomen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50