Checken of je zwanger bent met behulp van... TANDPASTA!

Checken of je zwanger bent met behulp van... TANDPASTA!

Als je wilt weten of je zwanger bent, gebruik je een zwangerschapstest. Tegenwoordig zijn ze overal verkrijgbaar en hoeven ze helemaal niet duur te zijn. Toch lijkt er een trend gaande onder vrouwen met een kinderwens om te checken of ze zwanger te zijn door gebruik te maken van... Je bedenkt het niet: TANDPASTA!

Lees ook
Alles wat je over zwangerschapstesten wil weten en meer! 

Er is wetenschappelijk helemaal niet bewezen dat het werkt, toch zijn deze vrouwen overtuigd van de werking van tandpasta als alternatieve zwangerschapstest. Hoe het dan werkt? Je legt een beetje tandpasta op een bordje of in een beker en druppelt er wat urine overheen. Verandert er niets aan de tandpasta? Dan ben je niet zwanger. Maar als de tandpasta van kleur verandert en/of zelfs wat gaat schuimen, kan je er - volgens de overtuigde moeders - vanuit gaan dat je over acht maanden een baby op je borst hebt liggen!

Huh?

Ja, dat dachten wij ook! Naar het schijnt zou tandpasta dus reageren met urine van zwangere vrouwen. Hoe het precies zit weet niemand verder. Er zijn ook vrouwen die eenzelfde soort test uitvoeren met bleekmiddel of suiker. De resultaten lopen flink uiteen. Het advies van professor Janet Caruana: "Koop gewoon een zwangerschapstest. Daarvan weten we zeker dat 'ie werkt!" 

Onderstaand filmpje legt nog eens uit hoe je de tandpasta-test kunt uitvoeren. Hmm, wij zijn niet bepaald overtuigd...

Hebben jullie wel eens van de tandpasta-test gehoord? En beter nog: hebben jullie er ervaring mee?

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50