Cellulite | Gastblog door Fajah Lourens

Cellulite | Gastblog door Fajah Lourens

Cellulite, hoe kom je ervan af? Het is een veelvoorkomend probleem. Maar liefst 98% van de vrouwen heeft er last van, maar toch schamen we ons ervoor en verbergen we onze billen en benen vaak onder omslagdoeken op het strand. Toch is er hoop!

Ik heb alle behandelingen die er tegen dit probleem bestaan getest. Mijn conclusie is dat ze vaak heel veel geld kosten en als ze een positief effect hebben, dit weer verdwijnt zodra je met de behandeling stopt.

Het is vooral belangrijk dat je iets aan je eet- en leefpatroon verandert. Als je dit weet vol te houden heb je de meeste kans om je cellulite blijvend te verminderen.

Om te beginnen heb ik hier tips die jou gaan helpen om cellulite te verminderen:

 1. Sporten. En dan een combinatie van cardio en zware krachttraining.
 2. Bindweefselmassage. Minimaal 3 keer per week. Je kan dit ook bij jezelf doen door middel van cuppen, maar je kan het ook laten doen in een salon. Je betaalt dan wel iets meer. Het voordeel is dat je het afmaakt maar het nadeel is dat het reistijd en geld kost. Het nadeel van het zelf doen is dat je het soms niet volhoudt.
 3. Trilplaattraining. Door op de Vibrogym te staan zorg je dat je doorbloeding verbetert. Hierdoor voeren afvalstoffen makkelijker af. Heb je geen trilplaat binnen handbereik? Gebruik dan dagelijks de foamroller.
 4. Beperk je koffie inname tot maximaal twee kopjes koffie per dag. Maar, het beste is als je de koffie helemaal laat staan! Als je wel voor koffie kiest, voeg dan geen melk en/of suiker toe.
 5. Scrub je benen met koffieprut.
 6. Beperk je alcoholinname zo veel mogelijk. Als je dan toch een keer wilt drinken, kies dan voor vodka met spa rood en niet voor mixdrankjes vol suiker. Drink ook niet meer dan twee drankjes per week. Het beste wat ik je kan adviseren is om de alcohol voor een periode geheel te laten staan.
 7. Beperk de inname van suiker. Nuttig het liefst ook geen geraffineerde suikers meer. Kies in plaats daarvan voor fruitsuikers.
 8. Gebruik niet te veel sojaproducten. Het liefst helemaal geen!
 9. Je kan overwegen om te stoppen met de pil of er een uit te kiezen die niet te veel oestrogeenhormoon bevat. Je kan bijvoorbeeld voor het koperen spiraaltje kiezen. Deze bevat namelijk geen hormonen.
 10. Eet veel knolgroenten: bloemkool, broccoli en boerenkool. Deze bevatten Diindolylmethaan. Dit helpt om oestrogenen en x-oestrogenen uit het lichaam te drijven. Ik raad je aan elke dag DIM-complex te slikken.
 11. Drink minimaal 2,5 liter water of kruidenthee per dag.

 

Ik ben nog steeds op zoek naar de wonderpil die cellulite kan laten verdwijnen. Helaas heb ik die nog niet gevonden. Ik heb alle behandelingen gedaan die je maar kan bedenken en daar uitgebreid verslag over gedaan in mijn e-book ‘De Cellulite Guide’.

Sommige behandelingen helpen maar het resultaat is altijd tijdelijk. Daarbij kosten ze heel veel geld. Uiteindelijk is de combinatie van sporten en gezond eten, maar zeker ook acceptatie, de oplossing. Ik heb het één keer bereikt om cellulite-vrij te zijn. Ik heb toen acht weken gebikkeld en was trots op het resultaat. Maar dat resultaat vasthouden vind ik persoonlijk niet de moeite waard.

Ik heb het lichaamstype dat nu eenmaal billen en dijen heeft. Daar hoort cellulite bij. Ik heb mezelf geaccepteert met een paar putjes maar houd het door middel van sporten, gezond eten en cuppen wel onder controle.

Liefs,

Faya

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (20) Stuur een bedankje


 • NYVM

  Wow wat een lijst. Ik dacht dat een combinatie van punt 1 en suiker en alcohol heel erg beperken voldoende was. Daar blijf ik eigenlijk ook achter staan, want ik vind dit artikel meer een demotiverend effect hebben. Ik ben al eerder zo van cellulitis afgekomen en dat wil ik nu weer zo doen. Niet perse gericht op cellulitis, maar om aan een mooier lichaam te werken en de cellulitis zal hierbij ook minder worden.

  Het is iets wat veel vrouwen hebben en mee zitten. Dus ik snap wel dat ze hierover schrijft. Maar ik vind dit geen leuk artikel om te lezen. Ik heb het dan ook maar gedeeltelijk gelezen en ik vind niet dat dit artikel inspirerend of motiverend is. Ben wel benieuwd naar haar volgende artikel. Hopelijk is die leuker.

  Ben het met hieronder eens dat het niet echt een artikel is voor zwangere of pas bevallen vrouwen. Daar houden ze zich nu niet mee bezig. Ik ben 10 maanden geleden bevallen. Dus ik vind het denk ik leuker zulke artikelen te lezen.

 • anmh

  Zo misplaatst, zo’n stuk op BB. Waar de meesten van ons hun zwangerschap (proberen) te omarmen, waar mensen met gezonde en minder gezonde kinderen hun heil zoeken; waar we elkaar proberen te motiveren en ondersteunen waar mogelijk. Waar bekkeninstabiliteit een onderwerp van de dag is. Komt een artikel over cellulite en het ‘hoe kom je eraan en hoe kom je ervanaf’ mijne inziens behoorlijk misplaatst over. Jammer.

 • Linda-Veronique

  Jeetje, deze blog is 1 grote reclamespot voor haar eigen producten!! Jullie kunnen dit beter plaatsen onder reclame....

 • Latercera

  Sorry fajah. Ik vind je prachtig om te zien, maar ik denk eerder dat wij jou kunnen coachen.. gezond lichaam is niks zonder gezonde geest. Wat dacht je van accepteren dat je cellulitis hebt?

  Dochter van 2 jaar heeft het ook. Nog geen drupje alcohol, koffie of sojamelk op. Ze sport meer dan jij en ik samen.

 • Wensvoor3e

  Nou good for you. Fitgirl en dat al als een moeder met 18 jaar ervaring..

  Ga vooral zo door meid!

  Iedereen is anders en voelt zich gezond op haar manier..

  7 dagen geleden bevallen en raad eens??!!

  De chocolade koeken gingen erin als warme broodjes heb bekant 9 maanden niet kunnen vreten van de zeer.

  Ik kweek cellulitis hahaha

  Iedereen is mooi en vind je van niet? Draai je toch je hoofd lekker naar de andere kant ✌✌

 • essie29

  Zo niet passend op bb deze blogster

 • Boebelie

  Mijn hemel wat een lijst. Het idee dat ik dat allemaal over zou moeten hebben om van die putjes af te komen, nee dank je. In dit geval is het medicijn wat mij betreft vele malen erger dan de kwaal.

 • Mama-van-meisje

  Ik denk dat dit blog better passend is als er de volgende text in voor komt. Beste mama, vrouw, mooi mens..... je bent goed zoals je bent. Putjes... geen putjes, tijgerstrepen, dikke buik, kaal, paars, met snor of zonder snor. Je bent prachtig en mooi zoals je bent. Je hoeft echt niet te veranderen tenzij je een carriere bij victoria secret overweegt. Lieve mensen wanneer gaan we nu eens stoppen met elkaar in een mode ideaal duwen. Wanneer gaan we stoppen met het afkeuren van een lijf als het geen maatje 34 is. Wanneer stoppen we nou eens met die eindeloze obsessie voor uiterlijk en waarom beginnen we niet met dingen doen die ons gelukkig en gezond maakt. Gezond eten... niet om af te vallen maar om lief voor onszelf te zijn. Massages... niet om putjes te voorkomen maar om te relaxen. Sporten om ons fit te voelen... niet omdat we stiekum op doutzen willen lijken. We zijn allen mooi zoals we zijn!! Btw... wie heeft bepaald dat putjes lelijk moeten zijn?

 • Barbamammie79

  Mama van Meisje...,

  Pfffff...Gelukkig.... ze bestaan nog........

  Wijze en intelligente mensen.

 • china-dad

  Wie dat bepalen? Misschien de mensen die er geld aan verdienen, denk ik dan... Bijvoorbeeld verkopers van dimcomplexen, foamrollers, cuppenmassages en ja, e- en killerbodyboeken...

 • nog-even!

  Haha, zo is het.... Na dit artikel kan ze wéér gaan schrijven over hoe ongelukkig je je kunt voelen: ze weet namelijk ptecies hoe ze vrouwen negatief over zichzelf kan laten denken.... Ik zeg: Fajah, ga gewoon leven zonder "superwoman" uit te moeten hangen.... Daar wordt niemand gelukkig van.... Jij ook niet, uit je geschiedenis te lezen....

 • Wensvoor3e

  Zo blij dat ik mn snor mag laten staan 😂😂

  Ik geef je helemaal gelijk!!

 • ohmamamia

  Mijn hemel. Bijna iedereen heeft cellulite, zo ziet de huid er nou eenmaal uit als je het niet door photoshop haalt.

  Babybytes, ik vind deze blogger echt zo'n jammere move. Is dit echt de kant die jullie op willen gaan? Vrouwen nog meer een probleem aanpraten over hun lijf, op een moment dat zoveel er toch al zo onzeker over zijn? Haal liever een blogger binnen die op een leuke manier schrijft over het accepteren van je nieuwe mamalijf, die schrijft over de belangrijke zaken, zoals lief zijn voor jezelf, goed en voldoende eten, hulp vragen om in je nieuwe ritme te komen. Een strak lijf hoort ergens heel heel heel ver onderop de lijst met prioriteiten te staan als je een nieuwe mama bent.

 • nog-even!

  Precies! Erg jammer dit....

 • tredde-poppe

  Nou inderdaad! Inclusief sluikreclame voor haar boekjes

 • Mama-van-meisje

 • nog-even!

  Ik weet niet hoor...maar veel vrouwen hebben behoefte aan de bevestiging dat ze goed zijn zoals ze zijn... Niet het zoveelste verhaaltje waarin ze verteld wordt dat je eigenlijk geen cellulitis zou moeten hebben.... Erg jammer en oppervlakkig dit... Beste Fajah, die buitenkant doet er echt niet zoveel toe! Ik begrijp dat jij er geld mee verdient, maar eerlijk gezegd denk ik dat niemand hier echt gelukkiger van wordt....

 • Barbamammie79

 • ohmamamia

  Dat.

  Wanneer werd deze site een beauty blog?

 • Mama-van-meisje

  Juist

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50