Cellulite | Gastblog door Fajah Lourens

Cellulite | Gastblog door Fajah Lourens
  • in Lifestyle
  • 15
  • 10207
  • 06/08/2018

Cellulite, hoe kom je ervan af? Het is een veelvoorkomend probleem. Maar liefst 98% van de vrouwen heeft er last van, maar toch schamen we ons ervoor en verbergen we onze billen en benen vaak onder omslagdoeken op het strand. Toch is er hoop!

Ik heb alle behandelingen die er tegen dit probleem bestaan getest. Mijn conclusie is dat ze vaak heel veel geld kosten en als ze een positief effect hebben, dit weer verdwijnt zodra je met de behandeling stopt.

Het is vooral belangrijk dat je iets aan je eet- en leefpatroon verandert. Als je dit weet vol te houden heb je de meeste kans om je cellulite blijvend te verminderen.

Om te beginnen heb ik hier tips die jou gaan helpen om cellulite te verminderen:

  1. Sporten. En dan een combinatie van cardio en zware krachttraining.
  2. Bindweefselmassage. Minimaal 3 keer per week. Je kan dit ook bij jezelf doen door middel van cuppen, maar je kan het ook laten doen in een salon. Je betaalt dan wel iets meer. Het voordeel is dat je het afmaakt maar het nadeel is dat het reistijd en geld kost. Het nadeel van het zelf doen is dat je het soms niet volhoudt.
  3. Trilplaattraining. Door op de Vibrogym te staan zorg je dat je doorbloeding verbetert. Hierdoor voeren afvalstoffen makkelijker af. Heb je geen trilplaat binnen handbereik? Gebruik dan dagelijks de foamroller.
  4. Beperk je koffie inname tot maximaal twee kopjes koffie per dag. Maar, het beste is als je de koffie helemaal laat staan! Als je wel voor koffie kiest, voeg dan geen melk en/of suiker toe.
  5. Scrub je benen met koffieprut.
  6. Beperk je alcoholinname zo veel mogelijk. Als je dan toch een keer wilt drinken, kies dan voor vodka met spa rood en niet voor mixdrankjes vol suiker. Drink ook niet meer dan twee drankjes per week. Het beste wat ik je kan adviseren is om de alcohol voor een periode geheel te laten staan.
  7. Beperk de inname van suiker. Nuttig het liefst ook geen geraffineerde suikers meer. Kies in plaats daarvan voor fruitsuikers.
  8. Gebruik niet te veel sojaproducten. Het liefst helemaal geen!
  9. Je kan overwegen om te stoppen met de pil of er een uit te kiezen die niet te veel oestrogeenhormoon bevat. Je kan bijvoorbeeld voor het koperen spiraaltje kiezen. Deze bevat namelijk geen hormonen.
  10. Eet veel knolgroenten: bloemkool, broccoli en boerenkool. Deze bevatten Diindolylmethaan. Dit helpt om oestrogenen en x-oestrogenen uit het lichaam te drijven. Ik raad je aan elke dag DIM-complex te slikken.
  11. Drink minimaal 2,5 liter water of kruidenthee per dag.

 

Ik ben nog steeds op zoek naar de wonderpil die cellulite kan laten verdwijnen. Helaas heb ik die nog niet gevonden. Ik heb alle behandelingen gedaan die je maar kan bedenken en daar uitgebreid verslag over gedaan in mijn e-book ‘De Cellulite Guide’.

Sommige behandelingen helpen maar het resultaat is altijd tijdelijk. Daarbij kosten ze heel veel geld. Uiteindelijk is de combinatie van sporten en gezond eten, maar zeker ook acceptatie, de oplossing. Ik heb het één keer bereikt om cellulite-vrij te zijn. Ik heb toen acht weken gebikkeld en was trots op het resultaat. Maar dat resultaat vasthouden vind ik persoonlijk niet de moeite waard.

Ik heb het lichaamstype dat nu eenmaal billen en dijen heeft. Daar hoort cellulite bij. Ik heb mezelf geaccepteert met een paar putjes maar houd het door middel van sporten, gezond eten en cuppen wel onder controle.

Liefs,

Faya

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50