Briljant: jongen van 12 neemt tegenstanders van vaccinaties op de hak

Briljant: jongen van 12 neemt tegenstanders van vaccinaties op de hak
  • in Overig
  • 7
  • 3776
  • 01/06/2016

De Mexicaanse Marco Arturo is 12, gek van wetenschap en gaat viraal. Hij heeft namelijk een video opgenomen waarin hij op vlijmscherpe wijze een standpunt in de vaccinatiediscussie inneemt.

“We worden bedonderd door artsen en farmaceutische bedrijven over vaccinaties”, begint de jonge Einstein zijn betoog. “Na veel onderzoek te hebben gedaan, realiseer ik me dat vaccinaties autisme veroorzaken. Nu heb ik een document gevonden waar elk mogelijk bewijs hiervan in staat. Ik ga het pagina voor pagina met jullie doorlezen en het uitleggen, want er staat heel veel in.” En dan…volgen er tig blanco A4’tjes.



Vaccineren, alsjeblieft
Na het presenteren van zijn beloftevolle document, wordt Marco een aantal seconden bijna gek. “Huh? Er staat niets in! Helemaal niets!” Maar dan vervolgt hij: “O! Misschien komt het omdat er helemaal geen bewijs is dat vaccinaties autisme veroorzaken!” De twaalfjarige begint daarna een tirade over hoe vaccinaties ziektes juist uit kunnen roeien. “En dan zul je misschien denken: Het is míjn beslissing, het is namelijk míjn kind. Dat klopt: het is jouw beslissing om je kind bloot te stellen aan dodelijke ziektes. Maar het gaat ook om andermans kinderen. Je kunt niet voor hen beslissen dat zij niet gevaccineerd moeten worden omdat je er toevallig een e-mail over doorgestuurd kreeg. Dus alsjeblieft: vaccineer je kind.”

Volop gedeeld
De videoboodschap van Marco is populair: op Facebook is hij inmiddels 40.000 keer gedeeld, en het aantal duimpjes dat hij heeft gekregen, staat op 27.000. Onder meer Ashton Kutcher deelde een like uit.

Wat vind jij: heeft Marco een punt, of is het gewoon een kleine snotaap?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: HLN
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50