Bloedverlies tijdens het eerste trimester: wat kan het betekenen?

Bloedverlies tijdens het eerste trimester: wat kan het betekenen?

Dat is even schrikken: als je in het begin van je zwangerschap bloed verliest! Is het een slecht teken of kan het misschien ook iets anders betekenen?

Tijdens mijn eerste zwangerschap schrok ik me rot toen ik tijdens het eerste trimester bloed verloor. Ik was zo'n 7 weken zwanger, maar van de een op de andere dag waren mijn zwangerschapskwalen, zoals misselijkheid en gevoelige borsten, als sneeuw voor de zon verdwenen. Een paar dagen later bleek het helaas mis te zijn: een miskraam.

Innestelingsbloeding

Bij mijn tweede zwangerschap kreeg ik weer last van bloedverlies tijdens het eerste trimester. Het zou toch niet weer mis gaan? Gelukkig bleek later dat er niets aan de hand was. Het ging om een innestelingsbloeding. Dit gebeurt als het eitje zich nestelt in de baarmoederwand. Gelukkig verliep de rest van de zwangerschap redelijk probleemloos en kwam er een gezonde jongen ter wereld.

Wat kan bloedverlies nog meer betekenen?

Toch kan bloedverlies tijdens het eerste trimester nog meer dingen betekenen. In de BabyBytes-encyclopedie kun je lezen waar bloedverlies tijdens het eerste trimester op kan wijzen.

Heb je last van bloedverlies? Neem altijd contact op met je verloskundige, huisarts of gynaecoloog!

Lees ook:

Bloedverlies tijdens het tweede trimester
Bloedverlies tijdens het derde trimester

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50