Binnenkijker: hoe geweldig is deze jungle babykamer voor twins!

Binnenkijker: hoe geweldig is deze jungle babykamer voor twins!

Wij mochten een kijkje nemen in de babykamer van Aila. Een project waar de 29-jarige mom to be maanden over gedaan heeft. Met succes want het resultaat mag er zijn! In deze fantastische babykamer met jungle thema slapen heel binnenkort twee jongetjes. Kijk je mee?

 

Hoeveel weken ben je nu zwanger?

“Op dit moment ben ik 35 weken zwanger. Omdat ik een eeneiige tweeling krijg met een gedeelde placenta, word ik met 36 weken ingeleid. Nog een weekje wachten dus!”

 

Wat ging er door je heen toen je erachter kwam dat je een tweeling kreeg?

“De optie dat het überhaupt een tweeling zou kunnen zijn, was helemaal niet in me opgekomen. Zelfs niet toen mijn zusje vertelde over haar droom dat ik een tweeling kreeg. Toen we met negen weken de eerste echo lieten maken, waren daar de legendarische woorden van de verloskundige: ‘Zien jullie wat ik zie?’ Ik zag wel iets dat op twee eicellen leek, maar had geen idee hoe een tweeling er op een echo uitziet. Toen hoorde ik mijn vriend vanuit het hoekje met een piepstemmetje: ‘Zijn het er twee?’. ‘Even kijken of het er geen drie zijn hoor’, zei de verloskundige nog terwijl ik daar compleet verbaasd zat. Op weg naar huis waren we helemaal in shock en een soort van hysterische huil/lachbui volgde. Daarna waren we redelijk snel gewend aan het idee van een tweeling”.

 

Waar moet je rekening mee houden als je een babykamer voor een tweeling inricht?

“Het enige waar ik rekening mee gehouden heb, is dat er natuurlijk twee bedjes staan in plaats van één. Verder hebben we er niet voor gekozen om alles dubbel te doen, want hoe vaak zou het voorkomen dat ze allebei op precies hetzelfde moment verschoond worden?”

 

Slaapt een tweeling meestal bij elkaar op de kamer?

“Voor zover ik heb gehoord, slaapt een eeneiige tweeling meestal wel op dezelfde kamer. Vooral in het begin. Ze zitten al zo lang samen in de buik en hun band is zo sterk, dat het hun rust geeft om samen te zijn”.

 

Met hoeveel weken ben je begonnen met de inrichting van de babykamer?

“Ik ben al heel vroeg in de zwangerschap begonnen en wist al voordat ik het geslacht wist dat ik een junglekamer wilde. Ik denk dat ik met twintig weken begon met het verzamelen van spulletjes en met dertig weken ging ik echt alles inrichten. Ik ben nog een hele tijd op zoek geweest naar het perfecte behang, want ik wilde graag een jungle thema maar niet Disney-achtig. Uiteindelijk heb ik dit behang van Creative Lab Amsterdam gevonden, ik kon zelfs nog dingetjes aanpassen zoals de extra giraffe”.

 

Waarom heb je gekozen voor een jungle thema?

“Ik ben zelf enorm fan van botanische elementen in het interieur. Ik denk dat het jungle thema leuk voor baby’s is, maar ook voor oudere kinderen. Het is best een stoere kamer en als ze wat groter zijn vinden ze het vast nog steeds cool. Ik ben blij dat ik nu nog invloed heb op de inrichting, misschien willen ze over een paar jaar alleen maar alles met auto’s! Ik ben daarom ook maar gelijk all out gegaan. De palmboomdekentjes heb ik bijvoorbeeld speciaal laten maken omdat ik ze precies wilde zoals ik het in mijn hoofd had”.

 

Heb je het gevoel dat je helemaal goed voorbereid bent op de komst van de tweeling?

“Ik denk dat je nooit helemaal voorbereid bent, maar het kamertje is denk ik alles wat ze zich kunnen wensen. De kamer ziet er nog mooier uit dan onze eigen slaapkamer. Ook hebben ze denk ik nog meer kleding dan ik!”

Fotocredits: Aila de Haas. Benieuwd naar Aila en de twins? Volg haar hier op Instagram!

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50