Bijzonder: transgendervrouw kan borstvoeding geven

Bijzonder: transgendervrouw kan borstvoeding geven
  • in Voeding
  • 2
  • 3185
  • 15/02/2018

Het is voor het eerst gelukt dat een transgendervrouw borstvoeding kan geven. Hoe bijzonder!

Specialist Joshua Safer van het Boston Medical Center vertelde aan de Nwe Scientist dat dit een grote doorbraak is. “Veel transgendervrouwen willen dezelfde ervaringen kunnen meemaken als andere vrouwen.”

Lees ook:
Wat als mannen borstvoeding zouden geven?

Melkproductie

Om de melkproductie op gang te brengen, kreeg de Amerikaanse transgendervrouw een experimentele hormonenkuur toegediend. Normaal gesproken komt de melkproductie op gang na de geboorte van het kind door het hormoon prolactine, maar daar bestaat nog geen medicijnvariant van, meldt rtlnieuws.nl. In plaats daarvan nam de transgendervrouw een middel tegen misselijkheid in waarvan verhoogde melkproductie een bijwerking is. Met extra hormonen. Wel goed om te weten: ook mannen hebben melkklieren, maar die werken niet.

Medicatie en hormonen

Nu is gebleken dat dit middel in combinatie met extra hormonen en stimulatie van de borsten met een kolfapparaat wel de melkproductie op gang heeft geholpen. Na een maand verschenen de eerste druppels en uiteindelijk na drie maanden lukte het de tansgendervrouw om 227 gram melk per dag te produceren.

Haar partner was degene die zwanger was, maar aangaf geen borstvoeding te willen geven. Daarop stapte de transgendervrouw naar de huisarts met de vraag of zij borstvoeding kon gaan geven.

Hun kindje heeft maar liefst zes weken borstvoeding gekregen. Artsen hielden in de gaten of het kindje genoeg aankwam en geen groeiachterstand ontwikkelde.

Bron: rtlnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50