Bijzonder: in Texas is een identieke vierling geboren!

Bijzonder: in Texas is een identieke vierling geboren!

Het komt maar een op de vijftienmiljoen keer voor: de geboorte van een identieke vierling. 1 mei werd in Texas een identieke vierling geboren: meisjes! En dat zonder hulp van vruchtbaarheidsbehandelingen.

Mercedes en Jonathan Sandhu waren verbaasd dat ze voor de derde keer ouders zouden worden. Toch was nog een kleintje een welkome aanvulling op hun gezin met twee jongens.

Derde keer zwanger

Omdat het al de derde keer was dat Mercedes zwanger was, vond ze het niet nodig dat haar man meeging naar de verloskundige voor een eerste echo. Ze was zeven weken zwanger en was in shock toen er maar liefst vier hartjes werden ontdekt! “We waren niet van plan om voor een derde kindje te gaan. Het was echt een verrassing. We vonden het leuk om onze zoontjes een broertje of een zusje te geven. Maar toen we erachter kwamen dat het er vier zouden zijn... Holy moly”, vertelt Mercedes.

Spontane identieke vierling

Het komt zelden voor dat er een identieke vierling spontaan en zonder vruchtbaarheidsbehandelingen ontstaat. Er zijn slechts 72 gevallen bekend van een spontane identieke vierling.

Jonathan vond de zwangerschap heel spannend, want het was ook niet zonder risico voor zijn vrouw Mercedes. Maar op 1 mei jongstleden kwamen de meisjes allemaal na iets meer dan 29 weken zwangerschap, gezond ter wereld. Jonathan: “Ik moest huilen toen ik in de verloskamer was, omdat ik zo blij was dat iedereen het had gehaald.”

Onderzoek

De vier meisjes, Hannah, Lucy, Rebecca en Petra, zijn volgens dna-onderzoek een identieke vierling, maar het gezin is nog in afwachting van een placenta-onderzoek die 100 procent uitsluitsel moet geven. De vierling blijft voorlopig nog op de neonatale intensive care, maar de artsen verwachten dat de meisjes in juli naar huis mogen.

Je kunt het gezin volgen via Instagram.

Lees ook:

Na tien jaar eindelijk zwanger van...een vierling!
Grappige video: vierling lacht tegelijk

Bron: Today.com
Beeld: Instagram/Thesandhucrew

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50