Bij wie kun je terecht als je na je bevalling niet op een roze wolk zit?

Bij wie kun je terecht als je na je bevalling niet op een roze wolk zit?

Dat is gek... Je bent net bevallen, maar waar is die roze wolk? Waarom ben ik niet in de zevende hemel nu ik mijn kleintje eindelijk in mijn armen kan houden? Ben ik de enige die zich zo voelt? Kan IEMAND me helpen?

Het is raar als je niet het lang verwachte roze wolk gevoel hebt als je je baby eindelijk in je armen kunt vasthouden. Je weet dat er iets met je aan de hand is, maar is dat niet raar?

Nee dat is het zeker niet! Er zijn heel veel moeders die zich zo voelen. Maar je kunt er wat aan doen. Je kunt hulp vragen. Niet alleen aan je directe omgeving, maar ook aan verschillende deskundigen. Bij wie je precies terecht kunt, kun je horen in de BabyBytes-podcast The Real Deal. In de vierde aflevering praat ervaringsdeskundige en BabyBytes-blogger Tilda Timmers hierover met Barlin Warsame, voormalig klinisch verloskundige en oprichtster van Baby & You.

The Real Deal - #4 - Aan wie kun je hulp vragen als je een postnatale depressie hebt?

Barlin Warsame: "Net na bevalling ben je op je kwetsbaarst, dus hulpverlening is heel belangrijk. Dat kan vanuit je eigen omgeving komen, maar ook hulpverlening van medische kant is van groot belang. Die moet juist heel alert zijn. Kijk ook naar de toekomst: de verloskundige en kraamverzorgster gaan natuurlijk weg. Dus het stokje moet worden doorgegeven. Schakel bijvoorbeeld de huisarts inschakelen. Er is veel mogelijk qua hulpverlening, maar dat moet ook wel bekend zijn bij degene die hulp nodig heeft."

Beluister hier op iTunes

Beluister hier op Stitcher

Beluister hier via Soundcloud

Beluister hier op Spotify

Luister ook naar de vorige podcasts:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden