Bevallingsverhaal Shanna (31): 'Mijn doula was in geen enkele vorm een vervanging voor mijn man, enkel een toevoeging'

Bevallingsverhaal Shanna (31):

Shanna: "In augustus kwam ik via via bij mijn doula Wilma Kremer (Doula begeleiding Twente) terecht. Na een positieve ervaring van een vriendin, was ik op zoek naar een doula in opleiding. Ik kreeg antwoord van Wilma dat deze helaas niet beschikbaar waren, maar dat zij mij dolgraag wilde begeleiden."

Heftige eerste bevalling

"De reden dat ik tijdens deze zwangerschap en bevalling een doula aan mijn zijde wilde heeft alles te maken met mijn vorige bevalling en de eerste tijd erna. De traumatische gebeurtenissen in het verleden en een heftig einde van mijn eerste bevalling zorgde ervoor dat ik compleet afsloot van mijn gevoel en volledig op de automatische piloot ging functioneren. Dit heeft deels voor een postnatale depressie gezorgd."

Kennismaking

"Toen we in verwachting raakten van onze dochter, wist ik dat ik dat alles niet nog eens door wilde maken. De kennismaking met Wilma voelde enorm goed. Zij was onder de indruk van mijn verhaal en we besloten de samenwerking aan te gaan."

En je man dan?

"Ons grootste doel was dat ik te allen tijde bij mijn gevoel kon blijven zodat ik alles bewust mee kon maken. Wat ik bijzonder vond om mee te maken is hoe zeer Wilma mijn man ook bij het hele proces betrok. Vaak is de eerste reactie die ik krijg als ik over een doula praat, en je man dan? Maar zij was in geen enkele vorm een vervanging voor mijn man, enkel een toevoeging."

Meer vertrouwen

"Wilma is voor de bevalling vier keer bij ons thuis geweest en hield regelmatig contact via de mail, vooral tijdens de laatste weken voor de bevalling. Dankzij haar gesprekken en aanwezigheid merkte ik dat ik de vorige bevalling steeds beter kon verwerken wat voor meer vertrouwen in de komende bevalling zorgde."

Lees ook:
Bevallingsverhaal Alinda (32): Toen we bijna in het ziekenhuis waren, riep ik: ‘Ik hou het niet meer!’

Aanmoedigen

"Toen de dag van de bevalling aangebroken was, wachtte Wilma op ons in het ziekenhuis. Ik was zo blij en dankbaar voor haar aanwezigheid. Het zorgde voor rust en vertrouwen. Terwijl mijn man mij door de weeën heen loodste, zorgde Wilma voor alle praktische zaken en steunde mij door me aan te moedigen en te herinneren aan de ontspanning."

Droom

"Ik heb de uren van weeën als een droom ervaren, ik was zo ontspannen dat ik de weeën niet als pijnlijk ervaren heb. Toen het eenmaal tijd was om te persen was het Wilma die mij door die overgang hielp terwijl mijn man achter mij zat en mij aanmoedigde."

Klem

"Toen het helemaal mis ging omdat onze dochter klem bleek te zitten met haar schouder was het Wilma die mij opving zodat mijn man met onze dochter mee kon. Dankzij alle voorbereiding kon ik vrijwel direct bij mijn gevoel wat later enorm bijgedragen heeft aan de verwerking."

Rots in de branding

"Wilma was mijn rots in de branding de uren na de bevalling en heeft mij na de bevalling nog twee keer bezocht om erover te praten. Na zes weken hebben we het traject samen afgerond waarbij ze me verraste met een prachtig fotoalbum met door haar gemaakte foto’s als herinnering aan deze prachtige, magische ervaring."

Waardevolle toevoeging

"Een doula kan op heel veel gebieden extra steun bieden, maar mijn ervaring is dat vooral als je al een heftige bevalling hebt meegemaakt, bang bent of traumatische ervaringen hebt doorgemaakt, een doula een hele waardevolle toevoeging is tijden de bevalling!"

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Stuur dan een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50