Bevallingsverhaal Nina (28): “Ik fotografeerde mijn eigen bevalling”

Bevallingsverhaal Nina (28): “Ik fotografeerde mijn eigen bevalling”

“Een bijzondere wens van mij, als professioneel fotograaf, was om de allereerste foto van onze dochter zelf te kunnen maken, dus echt tijdens de bevalling”, vertelt Nina. Haar wens is uitgekomen.

Voorbereid

“Al tijdens mijn zwangerschap was ik heel bewust bezig met de bevalling. Ik heb veel scenario’s gelezen, zowel positief als negatief. Omdat iedere bevalling anders verloopt heb ik dus veel verschillende verhalen gelezen. Juist omdat ik heel erg het gevoel had dat ik geen enkele invloed kon uitoefenen op hoe mijn bevalling zou verlopen zocht ik een manier om toch voorbereid te zijn”.

Mindfulness

“Zo heb ik veel aan mindfulness gehad. Ik had bijvoorbeeld een lijstje met motiverende zinnen op de wc gehangen zodat ik ze zo vaak mogelijk zou lezen en ze op die manier een onderdeel van mijn denkwijze zouden worden. Dit heeft, achteraf gezien, echt veel geholpen”.

Het lijstje met motiverende zinnen:

  • Bevallen is een natuurlijk proces
  • Ik vertrouw op mijn intuïtie
  • Elke wee brengt mij dichterbij mijn baby
  • Mijn lijf weet wat het moet doen
  • Ik ben rustig en kalm
  • Mijn baby en ik zijn veilig
  • Mijn baby komt op zijn/haar eigen moment
  • Ik geloof in de kracht van mijn lijf
  • Deze pijn heeft een functie

Weeën

“Mijn bevalling verliep voorspoedig en rustig. In de ochtend van de uitgerekende datum, 4 februari 2018, begon het een beetje te rommelen en toen rond 14.00 uur de weeën regelmatig waren zijn we naar het ziekenhuis gegaan”.

Lees ook: 
Bevallingsverhaal van Jacqueline (28): “De verloskundige moest door rood om op tijd te komen”

Complete concentratie

“Onze wens was om in het ziekenhuis te bevallen dus het was heel fijn dat we in alle rust die kant op konden rijden. In het ziekenhuis hebben ze rond 16.00 uur mijn vliezen gebroken. Vanaf toen keerde ik helemaal in mezelf, sloot mijn ogen en heb ze eigenlijk pas weer open gedaan toen hét moment daar was. Complete concentratie, de hele tijd”.

Pijn opvangen

“Ik visualiseerde tijdens de weeën dat bij iedere uitademing er zware, zwarte lucht uit mij ging en bij iedere inademing gouden, lichte glitters naar binnen kwamen. Doordat ik daar op gefocust bleef kon ik de pijn best goed aan”.

Eigen wereld

“Mijn man en mijn moeder waren bij de bevalling aanwezig, onzichtbaar maar onmisbaar. Ik wilde liever niet dat ze teveel met mij bezig waren. Af en toe een hand op mijn schouder of rustig tegen mij praten was voldoende, ik wilde en ik kon het zelf, dat gevoel overheerste. Ik raakte bijvoorbeeld geïrriteerd als ik van de verloskundige anders moest gaan liggen. Ik leefde in mijn eigen wereld en wilde niet gestoord worden”.

Persen

“Rond 19.30 uur mocht ik dan echt beginnen met persen en dat vond ik een onvergetelijk en fantastisch gevoel. Er komt zo’n oerkracht vrij, ik voelde mij écht een powervrouw. Toen de laatste perswee zich aandiende, zo rond 19.44 uur, gaf de verloskundige een seintje en kreeg ik van mijn man mijn camera die de hele tijd achter mij op het kussen had gelegen”.

De foto’s

“Die middag had ik al naar de instellingen gekeken zodat ik daar niet meer over na hoefde te denken. Op de eerste foto is alleen haar hoofdje nog maar geboren, bij de tweede foto is ze er helemaal. Haar eerste ademhaling heb ik dus zelf mogen fotograferen, een onvergetelijk moment, letterlijk”.

Mega trots

“Ik gaf de camera weer aan mijn man en pakte mijn dochter aan. Ze was zo warm, haar blote huid op mijn blote borst. Ik was onbeschrijfelijk gelukkig, opgelucht en mega trots. Dat moment kan ik mij nog zo goed herinneren, ik zag mijn moeder huilen van geluk, ze was oma”.

Borstvoeding

“Onze dochter Filou had inmiddels de vinger van mijn man vast en heeft hem lang vastgehouden. Dat was voor hem ook heel speciaal. Hij kuste zacht haar voorhoofd. Filou heeft een uur op mijn borst gelegen toen ze zelf begon te zoeken naar mijn borst. Nadat ik haar, haar eerste voeding heb gegeven nam mijn man haar over en werd ze nagekeken, een beetje gewassen en aangekleed”.

Gelukt

“Ik ben ervan overtuigd dat je gedachten en je eigen wilskracht ongelofelijk veel verschil kan maken. Doordat ik mezelf de hele zwangerschap heb voorgenomen dat ik zelf de foto’s wilde maken, is het ook gelukt en wat ben ik daar trots op!”

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Stuur dan een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50