Bevallen als je corona hebt: ‘Pas na tien dagen lag ze voor het eerst in de armen van mijn man’

Bevallen als je corona hebt: ‘Pas na tien dagen lag ze voor het eerst in de armen van mijn man’

Waarom het zo verstandig is om je aan de coronaregels te houden? Daar kan deze BabyBytes-lezeres je alles over vertellen. Zij beviel toen ze corona bleek te hebben en wenst dat écht geen ander toe.

“Houd afstand, was je handen kapot, draag een mondmasker en laat je testen bij klachten. Zeker gedurende mijn zwangerschap waren deze leefregels mijn baken. Want je wilt voor geen goud ziek worden en je (ongeboren) kindje blootstellen aan dit rampscenario…”

Lees ook
Lezeressen vertellen: pasgeboren baby: deze coronamaatregelen neem ik

Collega

“Inmiddels zat ik thuis met zwangerschapsverlof en kon (vanwege Corona) nauwelijks de deur uit. Op een vrijdagmiddag stond er op mijn werk een surprise gepland voor een collega. Het was haar laatste werkdag en ik vond het een mooi moment om mijn collega’s nog één keer te zien voordat mijn kindje geboren zou worden. Tijdens dat moment heb ik mij wederom aan alle regels gehouden. Ik heb zelfs mijn collega’s terecht gewezen als zij die regels iets soepeler naleefden. De maandag daarop kreeg ik via een collega, die het weer van een ander gehoord had, dat iemand die vrijdag bij die surprise aanwezig was, zich zaterdag had laten testen en zondag een positieve uitslag kreeg. Ik heb nooit een officiële melding ontvangen, maar heb gelijk de GGD gebeld voor een afspraak.”

Bevalling ‘in pak’

“Dinsdagochtend begon mijn bevalling, en omdat ik in afwachting was van de test waren alle betrokkenen aangekleed met extra pakken, brillen, mondmasker en handschoenen. Erg onpersoonlijk. De bevalling was vermoeiend maar ik kreeg er een prachtige dochter voor terug.
Op woensdag kreeg ik in het ziekenhuis een sneltest, de dag dat ik mij normaal bij de GGD had laten testen. En vrees werd werkelijkheid, ik had corona, gelukkig zonder noemenswaardige klachten.

Dit resulteerde in een enorme afschaling voor de zorg voor mij en mijn dochter. Ik werd mobiel gebeld door het ziekenhuis om haar temperatuur en gewicht door te geven. Een bord eten werd om de hoek van de deur gezet en alleen bij uiterste noodzaak kwam er iemand met tegenzin mij helpen/verzorgen. Na een aantal dagen mocht ik het ziekenhuis verlaten, werd mij om 20:30 uur verteld. Terwijl de avondklok nog actief was, ik blijf wel een nachtje extra. Die ochtend heb ik zelf alle spulletjes ingepakt en mij en mijn dochter klaar gemaakt voor vertrek. Vanwege corona moest ik zelf met de auto naar huis rijden en kon niet worden opgehaald.”

Thuis

“Thuis aangekomen, ging ik meteen door naar mijn slaapkamer waar ik een week samen met mijn dochter opgesloten in isolatie zat. Ter bescherming van de rest van het gezin. Toen mijn dochter 10 dagen oud was, lag zij voor het eerst bij haar vader in de armen en konden haar grote broer en zus eindelijk met haar knuffelen. Ondanks weer alle leefregels opgevolgd te hebben, kreeg vervolgens mijn man corona en daarna om de beurt de andere kinderen. Een langslepend proces. Pas toen onze dochter ruim één maand oud was is het eerste kraambezoek gekomen, en omdat iedereen zo snel mogelijk wilde komen, hadden we meerdere sessies op een dag. Geheel tegen de regels in van de overheid. Maar zelfs met het opvolgen van al die regels, hebben wij corona gehad op een moment dat je eigenlijk met je familie en vrienden wilt delen. Op een moment dat je als ouder onzeker bent en op een roze wolk moet zitten, zat ik drie keer per dag met de GGD aan de telefoon.”

Liever gelijktijdig

“Inmiddels maakt iedereen het goed. Wij zijn klachtenvrij en proberen nu het leven als een gezin van vijf vorm te geven. Een wijze les: zorg dat je gezin allemaal gelijktijdig corona heeft. Dat is een stuk efficiënter dan om de beurt besmet te raken.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Nog-even!

  Wat een raar advies! Ga niet naar meetings met collega's, was meer op zijn plek geweest Of voor nu: laat je vaccineren!!

 • Nog-even!

  Wat een raar advies!

 • Mama-Manda

  “ Een wijze les: zorg dat je gezin allemaal gelijktijdig corona heeft. Dat is een stuk efficiënter dan om de beurt besmet te raken.” “

  Ja want dat plan je ff zo… Kom we gaan met z’n allen Corona krijgen zodat het efficiënter is!!! Allemaal in de rij!

  Sorry maar dat kan je toch niet “aanraden”?

  Ik vindt t echt heel vervelend wat deze dame en dr gezin hebben moeten meemaken, maar dat stukje…. 🤔

 • Myrtheflower

  Je kan er voor kiezen risico te nemen of risico uit te sluiten. Zij wilde risico uitsluiten. Wij namen het risico en werden allemaal vlot na elkaar ziek. Ook niet leuk, want niemand heeft de energie om voor elkaar te zorgen!

 • Miiepj-aapie

  Daarom hebben wij geen quarantaine gedaan. Mijn man en ik waren gelijktijdig. Wie zorgt voor de kinderen? Waren zo veel sneller buiten weer!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50