5 budgettips voor ouders met een baby

5 budgettips voor ouders met een baby

Een baby kost geld, maar het hoeft allemaal lang niet zo duur als dat je denkt. Er kan op een hoop bespaard worden. Heb je onze babykosten calculator wel eens gebruikt? Die zet al jouw kosten voor het eerste jaar even op een rijtje.

Betaal niet teveel voor tijdelijke baby items

We willen allemaal het beste voor ons kind, maar veiligheid gaat voor dure merknamen. Items die je niet heel lang gebruikt zoals een wieg of een wandelwagen kunnen soms goedkoper. Een wandelwagen kan er nog zo mooi uitzien en een geweldig merkplaatje dragen, het wil niet zeggen dat het de beste koop is. Vergelijk reviews en kijk bij de Consumentenbond welk item het best geschikt is en dit is niet altijd het duurste product.

Probeer borstvoeding

Let op: dit is vaak geen keuze. Dit is geen aanval op vrouwen waarbij het niet lukt om borstvoeding te geven of die er bewust voor kiezen geen borstvoeding te geven. We hebben het hierover de financiële aspect, borstvoeding is op lange termijn (na aanschaf van een kolfapparaat en ander toebehoren) nou eenmaal goedkoper dan kunstvoeding.

Lees ook: 
De babykosten calculator

Tweedehands

Veel spullen kun je tweedehands kopen of zelfs krijgen. Vooral de wat grotere baby items zoals een box, commode, kindersstoel of ledikant zijn tweedehands vaak in prima staat. Misschien heb je nog een zus, vriendin, buurvrouw die vorig jaar bevallen is en een hele lading kleding aan je wil geven.

Koop in de uitverkoop

Zijn de luiers in de aanbieding? Koop dan meteen een paar pakken in. Dit geldt ook voor kunstvoeding, potjes, luierdoekjes maar ook kleding. Koop in de wintersale bijvoorbeeld al vast kleding voor volgende winter. Je kunt ongeveer wel schatten welke maat de kinderen dan dragen.

Verkoop gebruikte spullen

Als je baby’tje uit zijn kleertjes en wiegje gegroeid is, gooi de hele handel dan op Marktplaats. Je kunt er vast anderen blij mee maken. Tenzij je natuurlijk nog een kindje verwacht in de toekomst.

Hoeveel gaf jij uit aan de babyuitzet? Hoeveel denk je dat je het eerste jaar in totaal kwijt bent aan een baby?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50