BabyBytes Spruit van de week #6: Dani

BabyBytes Spruit van de week #6: Dani

Iedere week zetten we één van de kindjes van onze lezers in het zonnetje, gewoon omdat we het zo leuk vinden om jullie en jullie mooie kinderen beter te leren kennen. Deze week het bijzondere verhaal van Debby over haar slimme zoon Dani. 

De naam

Mijn zoon, Dani van de Ruit, is geboren op 3 december 2009. De naam Dani had ik al vanaf mijn jeugd in mijn hoofd, en stamt af van die knappe voetballer uit Ajax destijds. Ik vond het zo'n stoere naam, hij is me altijd bijgebleven. Toen ik zwanger was had ik eerst wekenlang een andere naam in gedachten. Ook stoer en kort en dit had ik een aantal mensen dan ook verteld. Pas op de dag dat ik hoorde dat ik diezelfde dag nog moeder ging worden heb ik zijn naam veranderd naar Dani. Haha, erg verrassend dus voor de mensen om mij heen.

Heftige zwangerschap

Mijn zwangerschap kwam als een verrassing. Ik was gewoon aan de pil en ik ben zwanger geraakt. Helaas hield de relatie tussen mij en m’n ex geen stand, en kwam ik tijdens mijn zwangerschap al alleen te staan. Ik had gelukkig super goede vrienden en wat familie die me hielpen waar het kon! Mijn zwangerschap ging helaas niet over roosjes. Ik had nooit last van de bekende kwaaltjes, maar vanaf week 23 kreeg ik al volop weeën wat ervoor zorgde dat m’n baarmoedermond al helemaal verstreken was. Ik kreeg verplicht rust toegeschreven en langere afstanden moest ik in een rolstoel afleggen. Bij 32 weken zwangerschap bleek ik al drie centimeter ontsluiting te hebben, waardoor ik een week lang aan de remmers heb gelegen in het ziekenhuis. Vanaf die tijd ging de conditie van mijn nog ongeboren zoon sterk achteruit. Zijn hartslag was erg vlak en zijn bewegingen werden met de dag minder. Helaas namen de co-assistenten mijn zorgen nooit serieus en werd ik elke keer na twee dagen observatie weer naar huis gestuurd.

Plotselinge bevalling

Mijn bevalling kwam net zo verrassend als mijn zwangerschap. Ik was 35 weken zwanger toen ik telefoon kreeg van het ziekenhuis. Mijn eigen gynaecoloog was weer terug en die wilde graag dat ik een controle-echo en een CTG kreeg, diezelfde dag nog. Ik zou aan de thuismonitoring komen die dag, maar zij vond het toch noodzakelijk om nog even te controleren. Na de echo en eenmaal aan de CTG, kwam de gynaecoloog met twee co-assistenten binnenlopen. Zij had al mijn eerdere CTG’s bekeken en vond het er niet goed uitzien. Dani reageerde niet goed op de harde buiken/weeën. Ook de controle-echo bleek niet goed te zijn, de navelstrengdoorbloeding was slecht. Ik werd dus per direct ingeleid. Ik was een beetje vol ongeloof en besefte alles nog niet helemaal. Een paar uur na mijn inleiding daalde de hartslag van Dani zo sterk dat er werd gekozen voor een keizersnede. ‘s Avonds om tien voor negen werd hij geboren!

Zijn gewicht was perfect en hij hoefde niet in de couveuse. Helaas had hij geen energie om te drinken, waardoor hij erg veel afviel. Maar na twee weken sondevoeding kreeg hij meer energie en kwam hij genoeg aan om mee naar huis te mogen.

Slimme jongen

Inmiddels is Dani alweer bijna zeven jaar oud. Hij was als baby al erg vrolijk en ondanks het feit dat hij prematuur was, ging zijn ontwikkeling erg vlot! Helaas heeft hij mijn astma geërfd, waardoor hij menig keer opgenomen is geweest in het ziekenhuis in verband met zuurstoftekort en een longontsteking. Gelukkig lijkt hij er nu wat overheen te groeien! Ik hou van Dani zijn karakter. Hij is zo ontzettend sociaal en altijd vriendelijk. Een zachtaardige jongen die nog steeds erg graag knuffelt, héérlijk! Ook kan hij erg goed leren. Toen hij vijf jaar oud was, mocht hij al naar groep drie. Hij wilde echter ook nog erg graag spelen, hierom hebben wij hem na een maand groep drie terug laten plaatsen naar groep twee. Didactisch gezien kon hij groep drie perfect aan, maar sociaal-emotioneel gezien was hij er nog niet helemaal aan toe.

Dani is een zoon uit duizenden en ook al was hij ongepland, hij was zéér gewenst. Ik heb de afgelopen zeven jaar ervaren als een cadeautje.

Verdient jouw kindje de titel 'Spruit van de week' ook? Geef hem of haar dan op! Stuur een mailtje met wat informatie over de naam (waarom hebben jullie hiervoor gekozen?), zwangerschap, bevalling, het karakter van je kindje en waarom hij of zij de allerleukste is naar betty@babybytes.nl! Wij kiezen iedere week één van jullie leuke kinderen uit om in het zonnetje te zetten. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50