Baby Universiteit: Moeilijke dingen makkelijk maken voor je toekomstige genie!

Baby Universiteit: Moeilijke dingen makkelijk maken voor je toekomstige genie!

Het is nooit te vroeg om kinderen iets bij te brengen over de wetenschap, dacht de schrijver van de leuke reeks Baby Universiteit boekjes. En niet alleen de kinderen steken er wat van op, deze boekjes met duidelijke illustraties zijn voor ouders zelf ook leerzaam.

Energie

Waar halen ze toch al die energie vandaan…”, verzuchtte vader Chris Ferrie, toen hij zijn vier kinderen weer eens door het huis zag stuiteren en hij zich tevergeefs probeerde te concentreren op zijn werk. Maar als wiskundige en natuurkundige gingen alle radertjes in zijn hoofd aan bij het woord ‘energie’.

Plinggg! Waarom leer ik ze niet alvast iets over wetenschap? Het is nooit te vroeg om kinderen kennis te laten maken met grote ideeën.

Groot succes

Zo begon hij met het ontwikkelen van de Baby Universiteit. Eerst schreef hij de boekjes alleen voor zijn eigen kinderen. Dat bleek thuis een groot succes, maar ook zijn omgeving reageerde superpositief. Voor hij het wist, was zijn Baby Universiteit “the series everyone is talking about”.

Vier delen

Vanaf nu zijn er ook vier delen te koop in het Nederlands. Robotica, Quantumfysica, Raketwetenschap en Algemene relativiteitstheorie voor baby’s. Elk deeltje legt in het kort de basis uit van een natuurkundige theorie, techniek of een wiskundige wetmatigheid.

Leerzaam

Heb jij ook altijd al willen weten hoe een raket kan vliegen, of ben je benieuwd wat Einsteins relativiteitstheorie inhoudt? Van deze leerzame boekjes steek je zelf ook wat op. En jouw kleine Einstein? Misschien zal die nu vooral genieten van een gezellig voorleesmoment samen met jou. Maar bedenk dat er maar één vonkje nodig is om het voorstellingsvermogen van een kind te doen ontvlammen!

De boekjes zijn gemaakt van stevig karton en daarom kidsproof. Ook leuk om te geven als kraamcadeautje! De Baby Universiteit wordt in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Holland.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50