Baby’s krijgen te snel vast voedsel

Baby’s krijgen te snel vast voedsel
  • in Voeding
  • 15
  • 18490
  • 17/01/2018

Wanneer gaf jij je kindje voor het eerst vast voedsel? Deed je dat na de geadviseerde zes maanden of probeerde je het al eerder? Dat laatste? Dan ben je niet de enige.

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat veel baby’s te snel al vaste voeding krijgen. Voor het onderzoek werden er ruim 1.400 kinderen van 6 tot 36 maanden bestudeerd. Het bleek dat 54,6 procent van de kinderen al ander voedsel of drankjes kregen dan borstvoeding of melkpoeder. Te vroeg geven van vast voedsel kan leiden tot onder andere spijsverteringsproblemen of verslikken.

Lees ook:
6 tips om je kind gevarieerd te leren eten

Borstvoeding

Vooral baby’s die geen of minder dan vier maanden borstvoeding hebben gekregen, krijgen te vroeg vast voedsel. Slechts 33 procent kreeg na de geadviseerde 6 maanden vast voedsel. Bij 16 procent werd voor vier maanden al vast voedsel gegeven. 38 procent van de baby’s van vier maanden kreeg vast voedsel en 13 procent gaf hun kind vast voedsel als het 7 maanden of ouder was.

Te vroeg met vast voedsel beginnen heeft consequenties, maar ook het te laat geven van vast voedsel is niet goed, want zo is de kans op allergieën en intolleranties groter.

Wanneer gaf jij je kindje voor het eerst vast voedsel?

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50