Baby's die 's nachts komen? Huh?

Baby

Voor ik zwanger werd vond ik het al zo’n rare uitdrukking. Dat mensen bijvoorbeeld zeggen; ‘Mijn baby komt ’s nachts twee keer.’ De associatie van het woord komen met baby’s klopt niet bij mij. Ben ik nou echt de enige die dat zo gek vindt, vroeg ik me altijd af. Ik ga dat nooit zo zeggen!

Toen ik eenmaal zwanger was, dacht ik: “Het zal wel te maken hebben met het feit dat ik nu nog geen kind heb. Dat het vast één van de dingen zou zijn die je als moeder ineens wel zegt of begrijpt.”

Lees ook de vorige blog van Krista:
Mamablogger Krista over snoepen en trakteren

Ze worden wakker

Maar zoonlief is inmiddels zijn derde verjaardag al doorgekomen en ik heb het niet één keer gezegd. En ook bij de tweede keer dat ik moeder werd, heb ik het woord in deze context nog nooit in de mond genomen. Mijn kinderen komen ’s nachts niet, ze worden wakker. Want dat is tenslotte wat je ermee bedoelt. Maar waarom vind ik het nou zo gek, dat komen bij baby’s?

Associatie

Mijn associatie met komen is met iets dat volwassenen doen in de slaapkamer en baby’s (voor zover ik weet) niet. Misschien een perverse gedachten, maar dat is gewoon het eerste dat in me opkomt.

Het tweede is dat baby’s nog helemaal niets kunnen, laat staan ergens naartoe komen. Als ouder kom je naar je kind toe als die ’s nachts ‘komt’, niet andersom. Dus daarom doe ik gewoon niet mee met die term. Ik krijg het mijn strot niet uit. Ook geen kraamvisites waarbij ik vraag; ‘Hoe vaak komt de baby?’.

Hoewel niet van wereldbelang, ben ik toch blij dat er toch nog iets van mijn principes van voor het moeder zijn in stand is gebleven.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50