Baby die overdag meer beweegt slaapt ’s nachts beter

Baby die overdag meer beweegt slaapt ’s nachts beter
  • in Baby
  • 0
  • 2544
  • 03/12/2018

Wat kan het zwaar zijn die gebroken nachten. Het lijkt wel alsof je baby soms ’s nachts actiever is dan overdag! Nu blijkt dat baby’s die overdag meer bewegen ’s nachts beter slapen. Maar hoe laat je je kleine meer bewegen?

Onderzoekers aan de New Michigan State universiteit bestudeerden 22 gezonde baby’s van zes maanden oud. Ze richtten zich op de mate van activiteit en hun slaap gedurende 24 uur. Daaruit bleek dat baby’s die ’s nachts het minst sliepen en 's nachts meer voeding kregen, overdag minder actief waren.

Lees ook:
Praktische tips: hoe overleef je gebroken nachten?

Compenseren

De slaapjes overdag konden dit slaaptekort niet compenseren, want uit het onderzoek kwam naar voren dat baby’s die ’s nachts weinig sliepen, maar overdag meer slaapjes hadden niet zo veel slaap kregen als baby’s die ’s nachts wel meer sliepen. Ook bleek dat de baby’s die niet genoeg slaap kregen meer kans hebben op overgewicht en dat kan leiden tot obesitas op latere leeftijd.

Meer bewegen? Hoe dan?

Ja baby meer laten bewegen lijkt ervoor te zorgen dat hij 's nachts beter slaapt. Maar hoe kun je je baby dan meer laten bewegen? Want kruipen zit er vaak op die leeftijd nog niet in. Onderzoeker Janet Hauck adviseert ouders met een baby die ‘s  nachts weinig slaapt om overdag wat vaker op de buik te leggen om zo hun energie wat meer kwijt te kunnen. Als een baby even op de buik wordt gelegd dan stimuleer je de ontwikkeling van hun motoriek.

Eerste jaar

Maar goed, gebroken nachten horen er het eerste jaar helaas bij. Want uit eerder onderzoek blijkt dat zo’n 57 procent van de baby’s van een jaar acht uur achter elkaar kunnen slapen.

Dus wanhoop niet als je baby ‘s nachts niet wil doorslapen. Hij is niet de enige en het komt meestal helemaal goed!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50