Au! Als je baby in je tepel bijt tijdens borstvoeding 

Au! Als je baby in je tepel bijt tijdens borstvoeding 
  • in Voeding
  • 1
  • 1837
  • 19/01/2023

Hoe langer je borstvoeding geeft, des te groter de kans dat je baby zijn tandjes in je tepel zet! Au! Dat kan behoorlijk pijn doen. Hoe kun je ervoor zorgen dat hij dat afleert? 

Op Today.com kwamen we wel een heel bizar verhaal tegen van een TikTokker die beweerde dat haar 11 maanden oude baby haar tepel eraf had gebeten tijdens het geven van borstvoeding.

Wond door bijten 

Volgens een expert is dit iets wat vrijwel nooit voorkomt en zet haar twijfels bij het verhaal, maar het kan wel gebeuren dat je een wond kan overhouden aan het geven van borstvoeding als je kleine eenmaal tandjes heeft. Gelukkig zal dit vanzelf genezen.

Tips van experts

Hoe kun je voorkomen dat je kleine gaat bijten tijdens het geven van borstvoeding? Volgens experts is het een kwestie van je baby leren dat dit niet de bedoeling is. 

  • Als je baby bijt, zeg dan luid en duidelijk ‘nee’ en stop met de borstvoedingssessie. Na een paar keer krijg je kleine door dat hij iets doet waardoor het geven van borstvoeding stopt. 
  • Als je baby voldaan is, haal hem dan van de borst af. Normaal gesproken zal een hongerige baby niet bijten, maar als hij klaar is, is de kans groot dat hij met je tepel gaat ‘spelen’ door zijn tanden te gebruiken. 

Op het BabyBytes-forum geven moeders tips hoe zij dit oplossen.

Lees ook:

Gelezen op het forum: bijten tijdens geven borstvoeding
Au! Dit is hoe een borstontsteking eruit ziet

Foto: Wendy Wei via Pexels

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Twee keer “nee” en losmaken en het gebeurde bij mij niet meer. M’n dochter was een tijdje best een bijter, maar bij de borstvoeding: nooit.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50