Annelieke (31) beviel in het buitenland: “Lanzarotaans bevallen”
- Redactie
- in Bevalling
- 2
- 2312
- 25/03/2022
Annelieke (31) woont op het moment dat ze zwanger is van haar tweeling op Lanzarote in Spanje. De hele controle rondom zwangerschappen is daar anders dan in Nederland, maar de bevalling ook en al helemaal het traject erna.
Via het ziekenhuis
Annelieke: “Ze hebben ten eerste geen verloskundige-praktijk, maar alles gaat via de arts en het ziekenhuis. Alle normale echo´s en controles zijn altijd bij de arts of in het ziekenhuis. Ik was zwanger van een tweeling dus alles verliep sowieso via het ziekenhuis”.
Geplande keizersnede
“Pufcursussen, voorbereidingen, praten over de eventuele bevalling, daar doen ze allemaal niet aan hier. Toen ik vroeg: ‘Hoe moet ik me dan voorbereiden op de bevalling?’ Toen kreeg ik als antwoord: ‘Hoezo voorbereiden? Je weeën beginnen, dan kom je naar het ziekenhuis, dan zijn wij er, ga je persen en vervolgens komt je kind, meer hoef je toch niet te weten?’ Uiteindelijk ben ik via een geplande keizersnede bevallen van mijn kinderen, maar bij een keizersnede in Spanje, mag de man niet aanwezig zijn”.
Lees meer bevallingsverhalen.
Man mocht niet bij de bevalling
“Wij wilden het geslacht van de tweeling als verrassing houden, maar mijn man was dus niet bij de bevalling… Emma en Lucas werden geboren. Lag ik daar met het verplegend personeel te vieren dat ik een meisje én een jongen had gekregen! Heel gek! Mijn man zag ik pas nadat ik terug was uit de uitslaapkamer. Hij heeft wel bij de eerste checks van de kinderen mogen zijn bij de kinderarts. Helaas moesten de kinderen daar nog even blijven door wat opstart problemen”.
Vijf dagen niet gezien
“Door corona werden de regels in het ziekenhuis aangescherpt en moest mijn man meteen het ziekenhuis verlaten. Hij heeft mij en zijn kinderen pas weer vijf dagen later gezien toen wij met z´n allen naar huis mochten. Kraamhulp kennen ze hier niet, net als een consultatiebureau. Je wordt vanaf het eerste moment geacht alles zelf te kunnen en te doen, met een maandelijkse of twee maandelijkse check bij de arts of de baby´s wel goed groeien”.
Dankbaar
“Aan de ene kant pittig, aan de andere kant vind ik het een verademing dat hier niet zo in hokjes en schema´s wordt gedacht. Doordat je alles zelf doet, leer je snel je eigen kinderen kennen en voel je goed aan wat wel en niet goed gaat. Nu zes maanden later kijken we terug op een achtbaan vol emoties, maar zijn we heel dankbaar dat we twee gezonde kinderen bij ons hebben in ons paradijs!”
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (2) Stuur een bedankje