Altijd handig: slaaptips voor ouders

Altijd handig: slaaptips voor ouders

Slaap is heel belangrijk voor je functioneren, maar ja, als je kinderen hebt, wordt dat soms lastig. Nu kunnen we tips geven over hoe je je kind kunt laten doorslapen, maar ouders kunnen ook wel wat tips gebruiken voor een betere nachtrust!

Uit recent onderzoek werd wel een heel opvallende conclusie getrokken. Zo bleek uit onderzoek dat het aantal kinderen van invloed is op de hoeveelheid slaap die je als ouder krijgt. En nu komt het: moeders die drie kinderen hebben, slapen minder dan moeders die vijf kinderen hebben! Moeders met drie kinderen slapen gemiddeld 8,8 uur per dag. Moeders met vijf kinderen slapen gemiddeld 9 uur per dag.

Lees ook:
Wat ouders ervoor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen

Reden

Volgens slaapexpert Nicole Cannon is dat eigenlijk heel logisch. “Als ouders vijf kinderen hebben, zijn ze inmiddels zo ervaren dat ze wel weten hoe ze meer slapen ondanks dat ze het druk hebben. Ouders met drie kinderen hebben voor het eerst meer kinderen dan dat er handen zijn en dat is even wennen. Dat kan ervoor zorgen dat ze iets minder slapen dan ouders met vijf kinderen.”

Tips

Om toch een goede nachtrust te krijgen, kunnen ouders ook wel wat aan deze slaaptips hebben:

Ritueel

Zorg net als bij je kind voor een vast avondritueel voor het slapen gaan. Doe bijvoorbeeld aan ontspannen yoga-oefeningen voor het naar bed gaan. Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en lees even wat voor je je gaat slapen.

Geen mobiel of tablet

Leg je mobiel of tablet minstens een uur voordat je naar bed gaat opzij. Zo kan je lichaam genoeg melatonine aanmaken om goed in slaap te vallen en door te slapen.

Schrijf je zorgen en things to do van je af

Wat kunnen we ons druk maken over wat er de volgende dag allemaal moet gebeuren. Vooral moeders hebben er een handje van. Leg een schrift naast je bed en zodra je ergens aan denkt, schrijf het op. Dan vergeet je het niet de volgende dag en kun je het beter van je afzetten.

Heb jij nog een tip om andere ouders snel naar dromenland te helpen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden