Wat ouders ervoor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen

Wat ouders ervoor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen

Al die slapeloze nachten kunnen ouders met jonge kinderen behoorlijk opbreken. Daarom hebben ouders er heel wat voor over om minstens een nachtje te mogen doorslapen.

Onlangs bleek uit onderzoek dat het maar liefst zes jaar duurt voordat ouders weer kunnen slapen zoals voor de geboorte van hun kind. Vooral vrouwen hebben last van gebroken nachten.

Lees ook:
Praktische tips: hoe overleef je gebroken nachten

Gebroken nachten

Uit een ander onderzoek onder 1.000 ouders blijkt dat 94 procent van de ouders het afgelopen jaar last had van gebroken nachten. Maar liefst 77 procent van de ourdes met een baby en 52 procent van de ouders met een peuter zegt last te hebben van slapeloze nachten vanwege een huilend kind. Maar gehuil is niet het enige wat ouders van jonge kinderen wakker houdt. Ook kinderen die (stiekem) in het bed van hun ouders kruipen, zorgen voor slapeloze nachten.

Dit hebben ouders ervoor over

Heel veel ouders zouden er maar heel graag iets voor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen. Dit is wat ze ervoor over zouden hebben voor een ongestoorde nachtrust:

 • 77 procent van de ouders met kinderen van vijf jaar of jonger zouden maar al te graag iets wat ze leuk vinden niet meer doen, of zouden iets willen doen wat ze echt niet leuk vinden.
 • 40 procent is bereid om een maand niet op sociale media te zitten.
 • 39 procent van de ouders heeft het ervoor over om een uur lang in de file te staan
 • 30 procent is bereid om een nare behandeling bij de tandarts te ondergaan.

En dat alles voor een nachtje doorslapen.

Oproep

Wat zou jij ervoor over hebben om een nacht ongestoord te kunnen doorslapen? Laat je reactie hieronder of op de Facebookpagina achter. Of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘nachtje doorslapen’.

Bron: TheBump.com

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Badeendje2018

  Echt helemaal niks.

  Ik heb nu al 10 jaar gebroken nachten, en die sporadische keer dat alle kinderen een nacht doorsliepen, was ik of zelf wakker of ik had vreselijke hoofdpijn en 0,0 energie. Dus voor een nachtje doorslapen doe ik het niet

 • babyeend

  Haha herkenbaar, slapen de Kids, is het nog niet goed haha.. Maar soms maken ze het zo bont dat ik echt helemaal gesloopt ben 's ochtends en dan moet de dag nog beginnen..

 • Badeendje2018

  Ja dat herken ik. Vaak rond 11 uur even een inkakmoment en doe dan echt even mn ogen dicht voor 20 minuten. En ook echt niet langer. Dan red ik het wel tot avonds en elke keer denk ik "ik ga vroeg naar bed" maar dat lukt dan ook niet

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50