Wat ouders ervoor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen

Wat ouders ervoor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen

Al die slapeloze nachten kunnen ouders met jonge kinderen behoorlijk opbreken. Daarom hebben ouders er heel wat voor over om minstens een nachtje te mogen doorslapen.

Onlangs bleek uit onderzoek dat het maar liefst zes jaar duurt voordat ouders weer kunnen slapen zoals voor de geboorte van hun kind. Vooral vrouwen hebben last van gebroken nachten.

Lees ook:
Praktische tips: hoe overleef je gebroken nachten

Gebroken nachten

Uit een ander onderzoek onder 1.000 ouders blijkt dat 94 procent van de ouders het afgelopen jaar last had van gebroken nachten. Maar liefst 77 procent van de ourdes met een baby en 52 procent van de ouders met een peuter zegt last te hebben van slapeloze nachten vanwege een huilend kind. Maar gehuil is niet het enige wat ouders van jonge kinderen wakker houdt. Ook kinderen die (stiekem) in het bed van hun ouders kruipen, zorgen voor slapeloze nachten.

Dit hebben ouders ervoor over

Heel veel ouders zouden er maar heel graag iets voor over hebben om een nacht te kunnen doorslapen. Dit is wat ze ervoor over zouden hebben voor een ongestoorde nachtrust:

  • 77 procent van de ouders met kinderen van vijf jaar of jonger zouden maar al te graag iets wat ze leuk vinden niet meer doen, of zouden iets willen doen wat ze echt niet leuk vinden.
  • 40 procent is bereid om een maand niet op sociale media te zitten.
  • 39 procent van de ouders heeft het ervoor over om een uur lang in de file te staan
  • 30 procent is bereid om een nare behandeling bij de tandarts te ondergaan.

En dat alles voor een nachtje doorslapen.

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50