Als mensen het verkeerd zien: 'Oh, het is een MEISJE?'

Als mensen het verkeerd zien:
  • in Moeder
  • 7
  • 18739
  • 10/07/2017

Mijn dochtertje had een roze tutu aan met gouden glitters en een roze maillot. Ze had bovendien een roze strik in haar haren en een groen shirt met bloemen. Op en top meisje en ook al was ze pas zeven maanden oud, je kon er niet omheen dat ze in ieder geval geen klein knulletje was. Ik was op een verjaardag met een andere genodigde aan de praat geraakt en na tien minuten vroeg degene in kwestie: "Huh, maar je bedoelt dat ze een MEISJE is??"

Bij erg jonge kinderen is het zeker niet altijd duidelijk of het om een jongetje of meisje gaat. Doe er alleen een luier omheen en je ziet in de meeste gevallen niet welk geslacht eronder zit. Maar aan de kleding en andere spulletjes is meestal wel af te zien of een andere moeder een zoon of dochter op haar schoot heeft zitten. Meisjesmoeders worden meestal overspoeld door marshmallowroze kleertjes en fuchsia spuugdoekjes en jongensmoeders zijn te herkennen aan blauwe items en, nou ja, in ieder geval meestal geen roze. 

Lees ook: 
Wat als je teleurgesteld bent over het geslacht van je baby?

Als ik met de moeder van een pasgeboren baby praat, scan ik toch altijd eerst de kleertjes en items die ze bij zich heeft. Mijn vriendinnen en ik lachen er namelijk altijd om als een willekeurige voorbijganger onze kinderen weer eens het verkeerde geslacht heeft toebedeeld. 

Verwarring

Een vriendin die haar dochter altijd super meisjesachtige kleertjes aantrekt, krijgt vaker het compliment dat ze zo'n schattig zoontje heeft. Bovendien heb ik ook wel eens meegemaakt dat iemand op het strand tegen haar zoon zei dat hij het emmertje terug moest geven aan mijn zoon. "Geef maar terug aan dat meisje". Maar let wel: mijn zoon was bloot en dus heel duidelijk een zoon. 

Is het écht heel belangrijk dat iemand het geslacht van je uk altijd goed inschat? Welnee. Maar grappig is het wel. 

Hoe vaak is het geslacht van jouw kindje verkeerd ingeschat? Of is het je andersom ook wel eens gebeurd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50