Als je vrienden er nog niet aan toe zijn dat jij een kind krijgt

Als je vrienden er nog niet aan toe zijn dat jij een kind krijgt

Als je (jong) moeder wordt zijn er waarschijnlijk een aantal vrienden om je heen nog kinderloos. Dat geeft helemaal niet, misschien blijven ze dat zelfs wel. Maar dat kan heus wel eens voor ingewikkelde, humoristische en confronterende situaties zorgen. 

Op de bar dansen

Elk weekend hing je lekker met je vrienden in de kroeg en in de zomermaanden bezocht je samen menig festival. als je eenmaal zwanger bent is de blijdschap en eventuele schok van je vrienden even heel groot maar al heel snel daarna bellen ze je alweer op of je mee gaat de kroeg in. Dat kan natuurlijk heus wel een keer maar met een zwangere buik is het allemaal wat zwaarder. Je mag geen alcohol drinken, je komt echt niet meer zo soepeltjes van de ene naar de andere kant van de kroeg door de menigte lallende feestgangers en na 16x heen en weer op weg naar het toilet heb je het ook echt wel gezien. De bar op klimmen is al helemaaaaaaaal een opgave...Nee, dat gaat hem echt niet meer worden elke week jongens. En dat vinden die vrienden misschien wel even heel flauw maar vooral erg jammer.

Sushi eten

Iemand in de vriendengroep is jarig en wil met z'n allen sushi gaan eten. Dat is tenslotte jullie lievelingsgerecht. Je geeft aan dat je wel mee wilt maar eigenlijk het meeste van de kaart niet kunt eten en dat dat wellicht wat zonde is van de prijs. Een avond onbeperkt  sushi...eh...sojabonen harken is ook wat overdreven voor €30.

Last minute verjaardag

Je hebt een baby of peuter en krijgt te horen dat een van je beste vrienden TOCH zijn of haar verjaardag wil vieren die dag, een paar uurtjes later dus. Je kunt met geen mogelijkheid meer een oppas regelen en belt om door te geven dat het je echt niet gaat lukken. De opmerking: "maar dan neem je je kind toch gewoon mee?" is er eentje die je waarschijnlijk vaak zult horen. Dat kan ook heus wel eens maar niet altijd en zeker niet altijd op een doordeweekse dag waarop je de volgende dag alweer vroeg op de stoep van het kinderdagverblijf moet staan.

Last minute een weekend weg boeken

Met kind kun je best spontaan zijn en dus spontane dingen doen. Toch zijn er nou eenmaal dingen die je op voorhand een klein beetje moet plannen. Vandaag besluiten dat je morgen een weekend weg gaat met de hele vriendengroep KAN wel, maar heeft wel wat meer moeten in de aarde dan vroeger zonder kinderen. Er moet meer worden meegenomen en er moeten (of het is handig als) er bepaalde faciliteiten aanwezig zijn voor baby/kind. De opmerkingen: "Maar hij kan toch ook gewoon 4 dagen slapen in de kinderwagenbak en verschoond worden op de salontafel!" en "Hij is zo klein, die kun je overal wegleggen of wegzetten, neemt bijna geen plaats in." kunnen eigenlijk alleen maar komen van een (gewenst) kinderloze vriend of vriendin.

Eigenlijk zijn last minute dingen sowieso wat lastiger geworden met baby...

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Berbeltje

    Wel herkenbaar hoor, leidde hier wel tot grappige verhalen in elk geval 😅 of we drie weken voor de uitgerekende datum nog mee gingen skiën, of ik een maand na de bevalling gezellig een dagje mee ging naar de sauna, een paar uur (!) Na de bevalling aanbellen om te komen kijken en feliciteren, tijdens de kraamvisite (week 1) met elkaar initiatief nemen om zelf sushi te maken en te blijven eten haha als ik er nu aan terugdenk...

  • Soccer-Mom

    Mijn hemel wat een negativiteit weer. Alsof je leven eindigt op het moment dat je een positieve test in handen hebt. Kennelijk nooit in een Sushi-tent geweest want voor zwangeren blijft er genoeg over om te eten. Verjaardag? Ja, dan neem ik de baby gewoon mee. Weekendje weg? Prima, mijn kinderen hebben tot zes maanden gewoon in de kinderwagen geslapen als we op pad waren. Ik vind dit allemaal weer zwaar overtrokken.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50