Agnes (34): ‘Mijn peuter hing in de baard van de Sint!’

Agnes (34): ‘Mijn peuter hing in de baard van de Sint!’
  • in Peuter
  • 0
  • 475
  • 18/11/2023

Veel kinderen vinden Sinterklaas en zijn Pieten maar wat spannend, maar de peuter van Agnes lijkt voor niets en niemand bang. Sterker nog: hij vindt de Goedheiligman heel interessant: ‘Voor ik het wist hing mijn peuter met zijn handen aan de baard van de Sint!’

"In onze familie zijn we gek op pakjesavond. We vieren het samen met mijn ouders, broer en zus en hun kinderen. Reuze gezellig! De gekste gedichten worden gemaakt, de meest idiote surprises worden geknutseld, heerlijke hapjes erbij, en natuurlijk zijn er een Sint en wat Pieten geregeld."

Spannend

"Alle neefjes en nichtjes vinden het heel erg spannend als de Sint door de deur komt en hen een voor een bij hem roept om een cadeau te geven en natuurlijk iets over ze te zeggen. Geen een van de kids heeft door dat het de overbuurman van mijn ouders is. Hilarisch natuurlijk dat hij allemaal dingen weet die mijn ouders hebben verteld."

Mijn zoon is de jongste

Mijn zoon is de jongste van de riedel. Hij wordt door iedereen verwend en voelt zich ook heel erg op z'n gemak bij de familie. Niet verlegen, heel nieuwsgierig en soms een beetje bijdehand. En daar kan de Sint nu goed over meepraten, want het waren even spannende momenten voor hem toen hij mijn zoontje op zijn schoot nam om te vertellen dat hij een mooi cadeau zou krijgen..."

Onder de indruk

"Ik zag al dat hij wel een beetje onder de indruk van hem was, maar hij liet zich zonder protest optillen door de Sint om vervolgens op schoot te worden gezet. Maar op de een of andere manier voelde ik al dat er iets stond te gebeuren... Ik zag mijn zoontje al nieuwsgierig naar de bril van de Sint kijken en had al een vermoeden dat hij die van zijn neus wilde trekken. Ik weet niet waarom, maar het leek me toch handig om een beetje in de buurt te gaan staan van de Sint. Op gegeven moment zag ik zijn handjes omhooggaan en ik riep: ‘Let op je bril, Sinterklaas! Ik denk dat hij die wil pakken!'"

Handjes vastpakken

"De Sint wilde net de handjes van mijn zoontje pakken, toen mijn zoontje zich onverwachts vol vast greep in de baard van de Sint en dat ding naar beneden trok! Snel ging ik voor hem staan om mijn zoontje te pakken en de baardloze Sint aan het zicht van mijn neefjes en nichtjes te onttrekken. De Pieten strooiden heel snel pepernoten naar de andere kant van de kamer en riepen: ‘Wie pakt de meeste pepernoten?!’

Terwijl alle kids die andere kant van de kamer oprenden, inclusief mijn zoon, kon de overbuurman snel zijn baard weer op zijn plaats doen en deed alsof er niets aan de hand was..."

Hadden ze het door of niet?

"Tien minuten later had iedereen zijn cadeau gekregen en vertrok de Sint met zijn Pieten naar het volgende adres. De kinderen speelden met hun nieuwe speelgoed en wij pakten er nog maar een drankje bij en konden ons lachen niet meer inhouden. Wat een benauwd moment was dat! Toch kregen we het idee dat geen van de kinderen het doorhad en mijn zoontje is er gelukkig niet meer over begonnen.

Benieuwd hoe het er aankomende pakjesavond aan toe gaat..."

Jouw verhaal

Heb jij ook een verhaal dat je graag wilt delen met ons? Stuur jouw verhaal via dit formulier (eventueel anoniem) in en wie weet lees je jouw verhaal binnenkort op onze site!

Lees ook:

Hoe ga je om met de Sinterklaas-stress van je kind?
Saskia: 'Zo ziet mijn ochtendspits eruit met drie jonge kinderen'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50